Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odnimatelne tazne zarizeni a nosic kol

Od: nospam® odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
chystam se poridit tazne zarizeni, ktere chci primarne pouzivat na pripevneni nosice kol (pro max. 2 kola). Tazne by melo byt odnimatelne a kdyz nepovezu kola, aby idealne nebylo videt.
Z odnimatelnych, ktera prichazi v uvahu, zvazuji bud vertikalni (napr. tazne.cz/... nebo typ odnimatelne BMA ( tazne.cz/...
Chci se zeptat, ktery z techto typu je lepsi? Na vertikalnim se mi libi, ze po odmontovani neni vubec videt, zatimco prodejce v obchode mi doporucoval ten druhy typ (odnimatelne BMA), ze pry to zakaznici maji radsi, ale nepobral jsem presne duvod proc.
Dal pisou, ze "Použití bajonetových odnímatelných čepů s nosiči kol snižuje životnost odnímatelných systémů", ale v pripade meho spis prilezitostneho pouziti to snad vadit nebude. Kouli napevno nechci.
Dekuji za vase nazory.
doplněno 12.06.19 13:48: Opravené odkazy (na konec odkazu se pripletla zavorka):
Vertikální: tazne.cz/...
Bajonet BMA: tazne.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Koule na pevno je nejlepší, má jen výhody, je to bez práce, vždy připravena, bez krčení se, klekání v bůhví jakym marastu, do toho problémy, že to tam nejde zastrčit, atd. při parkování v řadě spousta řidičů jede na doťuk, kouli to nevadí - ochrání nárazník.

asd1

Má nevýhodu, že při ťukanci věším než malém se nedeformuje snadno opravitelné zadní čelo, ale tažné náraz přenese až za něj a hne se kastle = totálka. Koule propíchne nárazník a opře se o chladič/ motor a náraz jde natvrdo do kastle, kdežto nárazník (resp. nárazníky obou aut) tlumí a ohne se nejdřív zadní čelo a až pak kastle za nim... Rozdíl v ceně opravy klidně desítky tisíc, nárazník z vrakáče za pětikilo a zadní čelo je taky relativně levná záležitost, nejdražší je lak a ten jde stříknout "blitkou" sprejem - kdo nemá prachy tomu stačí aby to nerezlo.

Nosič na kolo nejspíš nasadí před výletem (dovolenou) a potom sundá, tak by sundavací nebyl až tak opruz...

hodnocení

1x

Odkazy hlásí, že stránka není nalezena. Za mě bych doporučil kouli na pevno (také používám). Na voze mi nevadí a nemusím se s tím "prasit" když bude třeba špatné počasí. Další výhoda je, když vám na auto nějaký pitomec nacouvá. Rychle jej to probudí. Pozor ale na na jednu věc, pokud máte RZ někde na nárazníku, nesmí koule být v úrovni čísel. V tom případě musíte mít kouli demontovatelnou. Upozornil mě na to dodavatel tažného zařízení. V mém případě mám RZ na pátých dveřích, tak nebyl problém. Mám tažné zařízení HOOK a jsem spokojen.

hodnocení

Díky za upozornění. Odkazy jsem opravil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]