Nejste přihlášen/a.
Pojišťováním se přiživuju a i když jsi napsal minimum informací, tak si troufám odhadnout:
- jsi mladý řidič a dosud jsi neměl auto, teď sis koupil rovnou dvoulitr. Takové Kooperativa nemá ráda - nedosáhneš na slevy.
Dalo by se to propočítat u jiných pojišťoven, ale to bych musel mít od tebe kompletní údaje.
Není to jen o věku, ale také o tom, jak dlouho to auto máte... a kolik jste případně nasbíral bonusů/malusů za svou řidičskou kariéru.
No tak to je ono... za dva roky těch bonusů moc nebude a ten ťukanec je hravě eliminuje, takže nemáte žádné slevy. Zkuste srovnávač Klik.cz, třeba Vám najde lepší variantu. Nebo máte důvod pro to, být pojištěn u Kooperativy?
Ale Vy tu smlovu můžete ihned zrušit (takovémto případu tuším do dvou měsíců,ale nejsem si jist těmi 2 měsíci) ale zrušit jde .Takže dle Klik,Top. či jiného srovnávače si najděte výhodnější.
A proč zrovna podle srovnávače? Srovnávač ví co potřebujete a co pro vás není vhodné? Srovnávač je maximálně pomůcka !
za mne - na auto r.v. 2006 bych si tedy havarijní nepořizoval
pro arne1 - nejsem tak bohatý ale taky nejsem takový blb abych z vlastní viny zavinil havárii . to se mi tedy ani za 53let deního ježdění (po Praze a čechách)nestalo.
Jste bohatý tak, že si v případě problémů můžete bez problémů koupit nové auto. Ale každý není v situaci že si může dovolit eventuelně vyhodit 50 - 100 papírů z okna. Takže HAV jednoznačně ano.
A kolik si myslíš že takové havarijní na starší auto stojí? A kolik je za to asi provize?
Na moje Picasso z roku 2003 jsem měl POV za 2600 (první rok za 1560), HAV 0% za 2000, skla za 1650 a max asistence za 590Kč. Kdybych to neměl, tak oprava dveří cca 10000Kč, odtah z Maďarska cca 5000Kč, skoro totální havárie 45000Kč. Opravdu si myslíš, že jsem tak bohatý abych si to mohl dovolit?
Tak pojišťovák je předpokládám bohatý, jinak by to nedělal
Mimochodem, jaká že je zbytková cena Citroenu Picasso rok výroby 2003? (Někde mezi 18-50tis Kč dle toho kolik má najeto, co jsem tak koukal). To bych si to HAV opravdu 100x rozmyslel...
jmlc: tam asi ten termín co jsem použil není správný, ale já nejsem pojišťovák Na druhé straně..."za peníze vše". Jednou mi vyprávěl jeden "emigrant" co se vrátil do ČR, co po něm pojišťovna všechno chce, když si chce pojistit nějakou výrobní halu (xx zámků, bezpečnostní zařízení, hlídací službu, kamery, 15 německých ovčáků kolem...) jinak mu to pojišťovna nepojistí a že když chtěl něco podobného v Německu, tak tam třeba ani ty zámky nemusí mít (jen se prostě "nedoplatí", jak ta pojistka bude vysoká).
Nejlevnější povinný mi při kalkulaci na netu s informacema co jsi napsal, bydliště Praha, vychází na 8700 ročně!
Někdo musí ta Áčka sponzorovat, zajímalo by mě, kolik z týhle pojistky mají Pojistku vypověz a udělej si svojí, technický průkaz mít nemusíš, stačí údaje co máš v kupní smlouvě. A tyhle šmelíky co si pojištěním přivydělávají/vydělávají, z vysoka pošli pěkně k šípku
Je potřeba hledat pomocí pojišťovacího makléře (většinou má od pojišťoven "volnější ruku") a pak prověřit nejvhodnější nabídku. Když dáte na televizní reklamu, může se stát, že později zjistíte nevýhodnost pojištění, které je sice levné, ale ve výsledku vám může přinést problémy. Např. místo pevné sumy spoluúčasti, budete platit procenta. Je potřeba předem dobře vše prověřit. Také se podívejte na recenze, které u nejlevnějších pojistek bývají většinou negativní. Ve finále to má logiku, za pár korun nelze čekat suprové služby.
Samozřejmě mám na mysli povinné ručení i pojistku.
podle popisu nejspis auto koupene v ackach kde nejake bonusy neresi, cim drazsi pojistka tim vetsi provize
pojistku muzes do dvou tydnu od uzavreni zrusit a pojistit si to jinde, pokud mas bonusy tak levneji, navic pokud platis ctvrletne tak je vyssi cena, za platbu jednou rocne davaji dalsi slevy
můžeš, stačí VIN. Na zelené kartě bude VIN a dodatečně ti ji pojišťovna vymění za kartu s RZ. Jinak bys nebyl schopen udělat první pojistku kterou potřebuješ na přihlášení.
to ze pojistku musis zaplatit do tydne neznamena ze ji do dvou nemuzes zrusit, pojistovna ti preplatek vrati
myslim ze pojistovak bude chtit aspon kopii technicaku ale to uz musis poresit s nim , nevim jake mas bonusy ale ja za 2,0 benzin platil povinne neco kolem 3500,- rocne , jeste loni, ted to muze byt mozna o par korun drazsi
Nejsem si jistý ale bylo mi řečeno že zaplacení = nejde zrušit ,a to jejich tvrzení že do týdne zaplatit? to mají právě skrze své provize=nezaplatíš-li a vypovíš a uzavřeš jinde jinou smlouvu =přijdou o provize!
Jiínak vícekrát jsem neměl ORV ale PR jsem uzavřel- potřebna data jsem toptiž znal (kubaturu,výkon hmotnosti ...)
tak jasne ze ho tlacili do zaplaceni protoze jde o provize a je mnoho lidi kteri kdyz uz zaplati tak pak mavnou rukou ze to nebudou resit, ale i kdyz zaplatil tak to muze do dvou tydnu vypovedet a pojistovna si odecte akorat penize za tech par dnu a zbytek mu posle zpatky, pojistovnu provize acek nezajima, kdysi to bylo tak ze pokud pojisteny pojistku zrusil do urcite doby od uzavreni ( myslim ze byly 3 mesice ) tak se provize vracely
kdyz sem byl s par lidma pro auto v ackach, tak se vzdycky u pojistovani reklo prodejkyni at si to pojisti kde chce, ze pojistku vyuzijeme stejne jen na prevoz domu a tam uz si to zaridime podle sebe , ta posledni nebyla na baterky a pochopila ze provize nekapne tak to pojistila rovnou jen na 10 nebo 14 dnu a vyreseno
2 tydny mas na zruseni pojistky kterou ti oni uzavreli ( 2 tydny ode dne uzavreni, tzn. kdyz si auto kupoval ) , myslim ze auto musis mit pojistene od pocatku co ho kupujes, mas kupni smlouvu kde je datum, kdyz CKP zjisti ze auto nebylo pojistene tak jim bazar posle kupni smlouvu kde je datum a uz platis vcetne penale
te pojistovne kterou mas ted stejne par dnu zaplatis
Výpověď do 2 měsíců od uzavření smlouvy - § 12 odst. 1 písm. f) zákona č.168/99Sb.
Pokud je ve smlouvě povinné ručení!
Od sjednané smlouvy můžete odstoupit dle zákona do 2 měsíců. Zaplatíte za dobu pojištní + 8 dní určitou částku, pojistěte se jinde. Už zazněly informace - jen je shrnu:
1) pojistné ovlivňuje mimo jiné parametry i bonus/malus - ten je všude, ale některé pojišťovny např. nehledí na jednu historickou nehodu (tuším to měl otec u Generali)
2) slevy na pojistném lze domluvit různými způsoby - třeba sleva za propojištěnost, sleva za roční úhradu, sleva za spoluúčast (tu nedoporučuji u POV), sleva za najeté km (sazba "jezdím málo")... je třeba hledat podle charakteru vašich cest a kontaktů
3) k pojištění vám nyní stačí VIN vozu a vaše údaje - vše ostatní se dá časem upravit, doplnit...
4) hodně lidí si nechává pojistit vůz přes prostředníka - tj. otec/syn udělají pojistku, držitel -provozovatel je jeden, pojistník druhý, ale časem pojišťovny pochopí tuto vyčůranost a upraví sazebník...
Buď je nabídka i s havárkou bez bonusů nebo těch ťukanců bylo značně víc a máte slušný malus na povinném ručení, případně je vše úplně jinak než píšete.
Píšete jinde, že chcete jen povinné ručení, ve smlouvě máte tedy vše. Proč jste ji tedy podepisoval, když jste ji nechtěl? Pokud vám vyhovuje ve smlouvě cena povinného ručení a chcete ji nechat, dojděte si na nejbližší pobočku a smlouvu upravte dle svého.
Která je nejlepší ti neřeknu - vždy záleží na konkrétní situaci. Pokud máš 0 bonusů, tak nikdy Kooperativa, protože jsou v tom případě zablokované všechny slevy. A při čtvrtletní platbě u Koop totéž.
jdete tady, nakonec je jeste levnejsi nez srovnavac top-pojisteni, kde jsem si to vzdycky zrizoval povinne-ruceni.com/... platim za 1.6 ted snad nejmin za celou dobu, ze jsem si dal placeni rocne, myslim ze 1800/rok...
samozrejme zadne havarijko apod nemam, ridim uz 20 let, kdybych 20 let tohle vsechno platil, tak pojistovne vydelam leda na nove auto za nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.