Nejste přihlášen/a.
Jak to chodí v autoškole - průběh od začátku až do konce?
Koukni tady abeceda-autoskoly.cz/... ale jinak stoprocentně souhlasím s kytkou, učit se a učit se, ať jsi Tak hodně štěstí
Budeš se muset učit učit učit učit ,dokud to vše nebudeš umět, pak uděláš zkoušky a bude z tebe začátečník, a praxí se z tebe stane řidič , vez že vím co říkám, mám řidičák už 38 let.
Tak tedy ten přesný průběh - jak to bylo u mně:
Hned na první lekci mě posadili do auta
, na teorii se mohlo chodit - na přednášky nebo video, které v autoškole běželo snad pořád... nechodila jsem ani na jedno, měla jsem to hodně daleko. Učila jsem se z učebnice. Pak záleží na tom, kolik máte času - podle toho si domluvíte lekce. Až jich absolvujete příslušný počet, snad kolem dvaceti (?), musíte složit zkoušky. My měli v jeden den nejprve test a kdo ho udělal, šel rovnou na jízdy - jeden jel tam, druhý zpět, a rovnou nám vyrobili řidičák
Ale jistě se to školu od školy liší.
Výuka funguje: teorie naučit se odpovídat na testy, praxe (jízdy) většinou nějaké popojíždění - stačí umět rozjet se, zastavit a zatočit doleva - doprava. Což je pro praxi absolutně nedostatečné. Pokud už "ježdění" zvládáte, tak vyžadujte nácvik různých situací - hlavně prudké brzdění - v zatáčce, na různém povrchu - hrbolatý asfalt, sníh, pravá kola na šotolině levá na asfaltu atd. Různé slalomy, couvání, vyrovnávání smyku. Sledování provozu před sebou i za sebou, předvídání chování ostatních aut... Prostě všechno co by dobrý řidič měl umět. Tohle by mělo být součástí autoškoly, drtivá většina bohužel jen odjezdí hodiny, autoškola si nechá jízdy dobře zaplatit a nenaučí vás nic.
Při praktických testech pozor na chytáky - často vás instruktor nechá zastavit a on tam je zákaz zastavení, nebo odbočit do zákazu a pokud tam vjedete tak jste neprošli Správně musíte říct "tam nemůžu, je tam zákaz vjezdu" atd.
když někdo neřídil zrovna nejlíp a dostával se do blbých až nebezpečných situací zatrest se jelo za město, kde je ten nejprudší kopec jaký jsem viděla a učilo se rozjíždět do kopce bez použití ruční brzdy parádní trest
kdo jezdil dobře, zajeli jsme za město a koupili zmrzlinu-následné učení jízd s jednou rukou - v druhé zmrzlina
Opravdu nás připravoval na všechny možné situace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.