Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí v autoškole?

Od: autskola odpovědí: 8 změna:

Jak to chodí v autoškole - průběh od začátku až do konce?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michala*
hodnocení

1x

Koukni tady abeceda-autoskoly.cz/... ale jinak stoprocentně souhlasím s kytkou, učit se a učit se, ať jsi *palec* Tak hodně štěstí :)

1jara*

Učit se a druhá věc ne méně důležitá je jízdní trénink.

kytka*
hodnocení

0x

*smich*Budeš se muset učit učit učit učit ,dokud to vše nebudeš umět, pak uděláš zkoušky a bude z tebe začátečník, a praxí se z tebe stane řidič , vez že vím co říkám, mám řidičák už 38 let. *hej*

cyril*

Jsou i tací mezi námi, z kterých praxe neudělá řidiče ani po 100 letech. Neboť komu není s hůry dáno...

wea
hodnocení

0x

Každá autoškola to má jiné.

Autoškola Kubis se učíš nejdřív teorii, pak jim předvedeš v testíku jestli ses naučil a potom plánuješ jízdy.

V autoškole Antonín Pospíšil hned jdeš do auta a od začátku jezdíte, teorii se učíš sám nebo na přednáškách.

moxa*
hodnocení

0x

Tak tedy ten přesný průběh - jak to bylo u mně:

Hned na první lekci mě posadili do auta *sok* *smich*, na teorii se mohlo chodit - na přednášky nebo video, které v autoškole běželo snad pořád... nechodila jsem ani na jedno, měla jsem to hodně daleko. Učila jsem se z učebnice. Pak záleží na tom, kolik máte času - podle toho si domluvíte lekce. Až jich absolvujete příslušný počet, snad kolem dvaceti (?), musíte složit zkoušky. My měli v jeden den nejprve test a kdo ho udělal, šel rovnou na jízdy - jeden jel tam, druhý zpět, a rovnou nám vyrobili řidičák *palec*

Ale jistě se to školu od školy liší.

jktr
hodnocení

0x

Výuka funguje: teorie naučit se odpovídat na testy, praxe (jízdy) většinou nějaké popojíždění - stačí umět rozjet se, zastavit a zatočit doleva - doprava. Což je pro praxi absolutně nedostatečné. Pokud už "ježdění" zvládáte, tak vyžadujte nácvik různých situací - hlavně prudké brzdění - v zatáčce, na různém povrchu - hrbolatý asfalt, sníh, pravá kola na šotolině levá na asfaltu atd. Různé slalomy, couvání, vyrovnávání smyku. Sledování provozu před sebou i za sebou, předvídání chování ostatních aut... Prostě všechno co by dobrý řidič měl umět. Tohle by mělo být součástí autoškoly, drtivá většina bohužel jen odjezdí hodiny, autoškola si nechá jízdy dobře zaplatit a nenaučí vás nic.

Při praktických testech pozor na chytáky - často vás instruktor nechá zastavit a on tam je zákaz zastavení, nebo odbočit do zákazu a pokud tam vjedete tak jste neprošli ;) Správně musíte říct "tam nemůžu, je tam zákaz vjezdu" atd.

wea

když někdo neřídil zrovna nejlíp a dostával se do blbých až nebezpečných situací zatrest se jelo za město, kde je ten nejprudší kopec jaký jsem viděla a učilo se rozjíždět do kopce bez použití ruční brzdy :-D parádní trest :) kdo jezdil dobře, zajeli jsme za město a koupili zmrzlinu-následné učení jízd s jednou rukou - v druhé zmrzlina :-D Opravdu nás připravoval na všechny možné situace :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]