Ahoj Chcem sa poradiť s vami priatelia. Mam vectru c. 1.8 16v. 2003.ked som auto kupoval tak som počul občas prasknutie ako keby pukla struna. Niekedy to bolo výraznejšie niekedy len také slabe. Väčšinou sa to stávalo keď som išiel autom a bocil do zákruty. A niekedy keď som prešiel cez nejakú nerovnosť. Na 99% si myslím ze ide o vrchné ložiská na tlmicoch prednej nápravy. Len zasa keď stojím na mieste a točí m s kolesami ci už auto je naštartovanie alebo nie je tak pri toceni volantom nepočuť nič. Od istého času som to dlhšie nepočul. Ale zasa sa mi občas stáva že keď prudšie brzdin príklad do križovatky až auto skoro zástavi tak po uvoľnení brzdy tie tiež počuť nejaké puknutie alebo buchnutie. Nie silné ani nie za každým ale občas to počuť. Vypršal som aj kufor v domnienke že to bude robiť tak nejaká vec ale nie. Nemám ako zistiť odkiaľ to ide na koľko to je nepravidelne a auto mui prudšie zabrzdiť. Keď vrzdin príklad z 90km na 40kn prudšie tsk sa nič nedeje. Ani cez jamy retarderi nieje počuť žiadne údery. Tsk isto keď cuvam a prudko zabrzdim nič nieje počuť. Počuť to len pri jazde vopred. Neviem co mam a nemám vylúčiť. Co sa týka nápravy tak vizuálne vyzerá byt OK. Geometriu mam tak 3 roky starú. Za mesiac idem na STK tak uvidím co mi povedia. Čisto teoreticky môže to robiť to uloženie tlmiča? Aj keď pri tocenim volantu nič nebucha? Pozeral som aj struny od spodku vozidla ale nevyzerajú byť prasknuté. A ako hovorím nie vždy to ten zvuk spraví. Ak by som menil tieto uloženia alebo celé tlmiče je nutné robiť geometriu pokiaľ tlmiče nebudú mať excentricke sroby? Ide o nápravu MC pherson Dakujem
Jukni do misek předních tlumičú občas se stane že se ulomí kousek pružiny zustane ležet v tý misce a pak to vydává rúzné pazvuky Jinak dej ucho zvrchu na blatník v míste uchycení tlumiče a točte volantem jak uslyšíš skřípání je horní uložení v háji Co se týče geometrie je lepší jí nechat udělat
majcoo
Ďakujem za radu. Včera som bol prežívať nové gumy chalani to mali na dvijaku a popravde som nevidel nič také prasknuté na pružné. Zadné som už raz menil ľavá zadná bola prasknuta. Síce nebuchala na koľko praskla pri samom spodku ale keď som zdvihol auto som videl ze je oddelená. Tie ložiská na tlmicoch vpredu budú asi chytené lebo občas sami stávalo že som počul streliť pruzinu. Včera som ešte objavil to ze zadný kufor ma pri zavreti vôľu cca 4mm a keď sním kyvam hore dole tak to vydáva buchotavy zvuk. Skúsim dnes trosku posunúť zámku nižšie ci to bude naďalej počuť. Lebo ani po jamach není nič také počuť že bu bolo niečo volne ci vybite. Skúšal som aj ostré zákruty vpravo aj vľavo ci neodchádza homokinetak ale nič sa neozýval žiadne pukanie ani búchanie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.