Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrací se lanko ruční brzdy na Opelu

Od: vojta* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám opela astru a vzadu koroučové brzdy. Když zatáhnu za ruční brzdu, jedno kolo zůstane viset, mechanismus se zcela nevrátí.

Popis obrázku 1. lanko ruční brzdy, 2. část která se má vrátit po uvolnění ruční brzdy k zarážce - část 3., vrátí se jen trošku, kolo pak brzdí.

Když však část 2 přitlačím kombinačkama k části 3, kolo už nebrzdí.

Co je špatné, co dělat?

Děkuju

Nevrací se lanko ruční brzdy na Opelu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x

buď lanko nebo brzdový třmen. třmen se nechá rozebrat, vyčistit, promazat a vyměnit gumové díly. Je to malinko pracnější, ale finančně tě to vyjde o dost levněji. časově to más do půl hodinky hotovy.

vojta*
hodnocení

Pokud by to byl ten třmen, jak se rozdělává a co se tam mění? Těsněníčka i pístek?

Děkuji

hodnocení

1x

Repase brzdičů bývá v sadě tak 600,-na kus, ale funkčnost po řádném očištění to vyřeší tak na jeden rok. U mne to bylo rok a 25000km. Výměna za nové je asi nejlepší, pokud se s autem počítá do budoucna. Když už se to dělá, zkuste posoudit výměnu těch lanek - za cca. 300 kus.

Provizorní úpravy jsou tak pro auto s nájezdem do 5tis km nebo na prodej...

A zpravidla jsou i lanovody na výměnu...

hodnocení

0x

Vymeniť celý brzdový strmeň za nový,ideálne oba strany. Ten tyčka čo ide do strmeňa a ovláda mechanizmus ručnej brzdy,je vo vnútri pridretá.Vybrať sa dá len z opačnej strany po kompletnej demontáži.strmeňa. Pre istotu však zložte lanko ručnej brzdy,ak bude vracať tá páčka,tak vymeniť len lanka k ručnej brzde.

vojta*
Dobrý den,
vyzkouším to.
Děkuju moc za rady
vojta*
Ještě by mě zajímalo k čemu je to spodní kolečko z obrázku označené CTVC? Děkuju
vojta*

Opravdu by mi někdo neřekl k čemu je to kolečko?

Děkuju

hodnocení

0x
Ja bych pod prachovku nastrikal wd, rozhybal a ok. Repas je nejisty. Rekl bych že pricina byva orezla hridel a to je neopravitelne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]