Zdravím. Mám problém s Feldou. Mám instalován pohon lpg a problém se objevuje i při jízdě na plyn. Jde o to, že do kopce skoro netáhne. Na rovince se rozjede ale není to ono. Jde o to, že nejde ani pohotově akcelerovat např. Při rychlém rozjezdu na křižovatce. Při rychlém přidání plynu ucukne a táhne tak na cca 40%. Při plynulém přidání plynu ucukává. Dusí se, ale ne tak, že by zpomalovala nebo chcipala. Dělá to v celém spektru otáček. Volnoběh kolem 800ot.jak za studena tak za tepla. Startuje normálně. Nicméně občas při otočení klíčku na polohu 1 je slyšet ošklivý drnčivý zvuk čerpadla v nádrži. Brní od toho podlaha a zvuk připomínající přidírání. Jak vypne čerpadlo tak ztichne ale po nastartování do přidání plynu zase jakoby drhne. Pak při jízdě už nic. Filtry včetně palivového a svíčky nové. Může problém s akcelerací pocházet od čerpadla? Například že by málo tlakovalo? Čistě teoreticky. Nebo má někdo nápad, kde hledat zradu?
Čerpadlo to není, i když drnčet by nemělo... To by se to projevilo jen na benál. Šel bych po zapalování. Zvlášť, pokud je to jednobod 1.3BMM. Vzduchový filtr je čistý?
4bod by měl mít diagnostickou zásuvku a diagnostika by měla na cca 80% odpovědět na tvou otázku.
Metoda pokus - omyl (bezhlavá výměna zapalovací lišty) se ti jen prodraží. Nehledě na to, že netuším, jak by to mohla zapalovací lišta ovlivnit.
doplněno 10.06.19 01:17:
@honza76804: Nechci strašit, ale Hyundai Getz 1.1 mého švagra, cca 10 let starý vykazoval podobnou vadu. Netahal, sebemenší kopec na 2. stupeň, rozjezdy katastrofa apod. Diagnostika bez závad, chod motoru na volnoběh i v zátěži pravidelný, mechanický stav motoru (tlaky, rozvody apod.) bez závad, po výměně ŘJ stav nezměněný, nic neodhalil ani značkový servis ani oslovení odborníci na elektroniku, motory Hyundai a další. Protože se s tím nedalo normálně jezdit a oprava výměnou motoru by byla jednak nerentabilní a jednak s nejistým výsledkem (elektronika?), šel milý Getz nakonec do šrotu.
Je tam obd. Tak snad diagnostika ukáže. Mám zkušenost, že u feldy běžně neukazovala prakticky nic. Jen mě zajímalo, jestli někdo neřešil stejný nebo podobný problém. Ještě mě tak napadá něco okolo škrtící klapky a nebo podtlakových hadicek. Sem tam se mi stane, že po několika hodinách sednu do auta a je vypuštěný posilovač ale to s tím asi nijak nesouvisí co?
Posilovač je prázdnej za chvilku, to neřeš a vůbec to spolu nesouvisí... Chod motoru se Ti zdá být pravidelný?
honza76804*
Chod je naprosto v pořádku. Poznám když to jde na 3 a to tohle není. Je to jako bych dal při přidání ruku přes sání nebo něco takového. Je to líný a neplynulá akcelerace.
Nedokážu si to teď představit, má Felda váhu vzduchu? (MAF) nebo snímač tlaku? (MAP)
vernon
Má MAP senzor. Vzadu na sacím potrubí. Je pravda, že ten by to dělat mohl... I když spíše zase jen na benzín, řídící jednotka LPG na něj být napojená nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.