Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám za úkol ohodnotit toto vozidlo: Fabia II. , vyrobeno 5/2011, v současnosti najeto 53.040 km. Poradíte, jaká by mohla být jeho hodnota? Děkuji - Jaga.
Je tu několik pohledů na věc...
1) pojišťovna - ceníková cena je často rozdílná od těch na internetu - ceníková vás může překvapit... Tato výbava (tj. nic + něco přiděláváno) sráží jejich odhad na uváděných cca. 65000,-Kč
2) cena tržní - hodnoty v nabídkách jsou od 100.000,- nahoru. Nicméně nabídka nemusí znamenat poptávku. Na druhou stranu "každé auto může mít svého kupce"... Při prodeji a vychválení do nebes, naleštěném interiéru... jsou lidi, co by to koupili i za 120.000,-
3) teď to nejhorší - cena pro případ pojištění vozu. Vy můžete tvrdit, jak je vůz TOP stav a že má hodnotu 120tis, pojišťovna řekne ceníkových 65... a různými dohady se dostanete na nějaký hrubý průměr - tj. pojistil bych takový vůz na cca. 90000,-. Nižší částka může znamenat podpojištění a vyplacení jen částečné škody. Vyšší zase navyšuje roční pojistné a přitom zbytečně.
Při odhadu ceny např. exekutorem byste se dostala pod 50tis. Dobrý právník při nehodě na pozici poškozeného se dostane na 150tis ![]()
Takže jsem vám asi vůbec nepomohl ... pardon
Ano, všechny servisní prohlídky byly provedeny a jsou v pořádku, servisní knížka vedena. . Motor 1198 cm3, na benzín. Předělána přední postranní okénka na elektriku, přidáno tažné zařízení.
Můj odhad je 80 - 90 tisíc. Ale pro upřesnění - prodávat auto NECHCI. Jen by mě zajímalo, jak se od roku výroby postupně snižuje jeho cena. O kolik zhruba to jde každým rokem dolů. Jaga.
A jestli máš "RS" s tuctovým sériovým motorem ze superba, tak od nějakýho mladýho pepíka klidně i 120 ![]()
Fabka rozhodně neni trochu vylepšená Felda, ale úplně jiný auto. Hlavně bezpečností a ochranou proti korozi je na tom řádově líp (až na hnití prahů za kolama). S motorama zase spíš hůř (viz paskvily jako HTP) Prostorem taky húř..
RS neznamená něco lepšího, ale spíš že to někdo honil sportovní jízdou = cenu to spíš snižuje a 100k za to dá jen ... nadšenec
. Jinak rozdíl je akorát trochu lepší podvozek a např. oproti i sériovému Focusu to je opravdu k smíchu.. (Něco jsem najezdil s dvoulitrem s RS podvozkem tak představu mám)
F2 holobyt v dobrém stavu 8 let stará - za to bych dal max. 40k... Ale spousta lidí v tom vidí poloboha a jsou schopný dát trojnásobek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.