Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi to plandá na podvozku? Seat Ibiza

Od: da odpovědí: 9 změna:
Ahoj, mam Seat Ibizu 2004 a tahle světlá plechová část u výfuku se mi uvolnila a při jízdě trochu chrastí. Za 10 dní jdu do servisu a tady se chci předem zeptat, co to je a jestli s tim ještě můžu až do opravy jezdit (jen město, pár km denně). Zatim to nevypadá, že to za minutu úplně upadne. Ještě před vyfocením to bylo uvolněný z těch šroubů, před vyfocením jsem to rukou nasadila zpátky.
Toho popraskanýho vejfuku si nevšímejte, o tom vim a zanedlouho bude v řešení.
Díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

da
hodnocení

0x

Ještě přidávám fotku, nevložila se mi...

Co mi to plandá na podvozku? Seat Ibiza

lmgify
hodnocení

0x

Není to jen tepelný štít pro odstínění nádrže?

da

Asi jo.. A je bezpečný s tim ještě jezdit? Drží to tam docela pevně, jen to holt chrastí a plandá.

lmgify

Skoro to vypadá, že v tom plechu se vymlátila větší díra, že je velikost těch plastových(?) koleček, co to drží na šroubu. Asi bude potřeba tam dát kousek plechu, podložky nebo tak, aby se zmenšila ta díra v tom plechu a kolečka ji zase byla schopná sevřít.

Bohužel na fotce není dobře vidět, co se kolem těch šroubů děje. Nevypadá to, že se hnula ta "chobotnicová" svorka na tom spodním rezavém šroubu.

da

Opravdu se tam vymlátily větší díry, než je ten šroub, to mě při nahlídnutí pod auto upoutalo jako první. Přesto to tam ještě jde nasadit zpátky, ale je mi jasný, že až vjedu na hrbol, zase to spadne. Tak hlavně, že to není až tak vážný..

hodnocení

0x

Je to hliníkový plech, který odstiňuje teplo od výfuku, pokud to drží aspoň natolik, aby to neupadlo pod auto, tak se s tím pár dní dá jezdit

da

No, jezdim s tim asi tejden až dva, než jsem pochopila, že ty zvuky jdou opravdu z mýho auta. Chápu správně, že kdyby to upadlo, okamžitě auto odstavit? Aby mi pod zadkem nebouchla nádrž od horka, že? :D

hodnocení

0x
Vem velký podložky nebo pasovinu s dírou a ten šťít chyt spátky dou tam natočit 5ky matky jen se toho nesmíš bát * smich*
da

Hele, já jsem spíš umělecky založená. Tohle radši nechám na servisu :D Ale dík, že mi věříš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]