Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz.Přestala mi fungovat cívka startéru(občas zlobil elektromagnet).Vše jinak fungovalo.Dal jsem startér na opravu a teď mi volali že vyměnili naprosto jinou část co nemá s cívkou nic společného.Bohužel ten elektromagnet začal zase chodit(asi zas jen na čas).Co s tím teď?Nechce se mi platit něco co bezproblémů fungovalo.
Odmítnete, necháte dát věc do původního stavu - protože nebylo konzultováno před provedením opravy. To vše je možné, pokud máte řádný protokol o převzetí věci do opravy.
Zeptám se blbě: Na základě čeho jsi zjistil, že ti přestala fungovat cívka startéru? Co to je "zlobil elektromagnet"? Jak víš s takovou jistotou, že vyměněná součást předtím bez problému fungovala? Na tvém místě bych nechal diagnostiku na odbornících (i když o těch ze Škoda servisů si také myslím své) a po opravě (patrně úspěšné) bych to sledoval a v případě poruchy reklamoval.
"Bohužel ten elektromagnet začal zase chodit(asi zas jen na čas)" Tady si snad děláš srandu! Předjímáš něco, co ještě nenastalo. Takže je nesmysl se tím momentálně zabývat!
@michalverner: Co máš za auto? Ten startér stojí desetitisíce? Částečně jsi mi odpověděl. Na tvém místě bych pořídil nový startér a dále bych se tím nezabýval.
Startér přestal chodit.Celý jsem ho rozebral,zkoušel funkčnost,promazával apod.Proto také vím že vše mechanické bylo v pořádku.Jak jsem přišel na cívku...na cívce jsou tři konektory.Jeden malý ten je od spínačky a dva velké.Z jednoho odchází kabel k uhlíkům ve startéru.Po přímém připojení velkého(co dál odchází) se startér normálně točí.Po připojení malého(dochází ke zkratu) nedochází k vsunutí jádra do cívky,nedojde k pohybu vidličky,nespojí se kontakty uvnitř a tím pádem nedojde ani k točení.To vím a nepotřebuji na to diagnostiku servisu a nemá to nic společného s tou jejich volnoběžkou.Tím elektromagnetem co jsem psal jsem myslel tu cívku.Že předjímám...proč bych nepředjímal...jestliže vím že někdo mění něco co není třeba(za přehnané peníze) a nechá tam poruchovou část můžu čekat problém.Toto vše jsem v servise řekl ale bylo mi sděleno že oni sami uvidí co bude uvnitř špatně.Nejraději bych býval do servisu nechodil,ale byl jsem nucen jelikož jsem nikde samotnou cívku nesehnal(opravit nešla jelikož je zalisovaná) a oni tvrdili že pokud bude špatná tak není problém jí objednat...ovšem aby jí objednali musím tam startér nechat celý.
Desetitisíce nestojí ale na co ho budu kupovat celý když elektromotor funguje,ložiska vůli nemají a je možnost výměny cívky.To je jako kdybych si kvůli nefunkčnímu startéru měl koupit nové auto.
Hoď jim to na hlavu ať vymění cívku jak jsi chtěl a vrátí prachy za volnoběžku kterou měnili zbytečně. Při snaze vyfakovat tě pohroz posíláním kontrol z životního prostředí, likvidace odpadů, finančáku atd., jestli jim to za to stojí... Podobných servisů je spousta a musí se na ně jasně a tvrdě, nenechat si na hlavu... Samozřejmě nejradši jsou když to skousneš a necháš si vyměnit cívku za další prachy...
Tak sem dopíši jak jsem dopadl...jak jsem již psal tak servis mi volal že měnil volnoběžku.S tím jsem nesouhlasil a tak mi bylo řečeno že se na to ještě podívají.Po dvou dnech znovu volali že prý měnili uhlíky ve startéru za 600Kč.Na můj dotaz co ta cívka mi bylo řečeno že si mám přijet.V servise startér fungoval(ovšem to občas fungoval i mě před "opravou"-to je nezajímalo).Volnoběžka nebyla měněna jelikož zjistili že prý najednou funguje.Bylo mi divné jak mohou mít uhlíky vliv na cívku a na to se semnou začal opravář hádat že prý neměnil uhlíky ale "něco okolo uhlíků" a není jeho povinností říci mi co.Chtěl jsem vědět za co platím a na to mi řekl že v tom případě si pro startér mám přijít až druhý den,že ho prý uvede do původního stavu.Měl jsem strach že by s ním něco mohl udělat(jelikož není žádný zápis o předávání) a tak jsem si ho nechtíc vzal.Napsal mi účtenku kde stojí pouze "oprava startéru"Po příjezdu domů startér znovu nešel tak jsem ho rozebral.Uvnitř nebylo nic měněno(před opravou jsem si vše označil).Znovu jsem tam volal a bylo mi řečeno že to bude tou volnoběžkou a prý ikdyby nic neměnili tak ta práce vyšla skoro na 600.Na toto jsem se již vykašlal a dojel do jiného servisu kde zjistili že cívka občas "nemagnetovala".Vyměnili a je pokoj.Bohužel jsem se svou blbostí okradl o 600Kč,ale třeba se to bude hodit někomu jinému a dá si na servisy pozor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.