Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Scenic99_ svítí kontrolka motoru

Od: hrnek11 odpovědí: 8 změna:

Nemohu znovu nastartovat auto.. Dojel jsem do cíle.. a po 15 minutách chci znovu odjet a nemohu nastartovat.

Svítí mi kontrolka oleje\červená\, svítí STOP. Olej jsem dolil ale kontrolka stale svítí. Startuji, ale motor nejde naskočit.

Ještě bych se chtěl optat, na jakou stranu mám tocit vypouštěcí šroub, je tam hodně pevně zašroubovaný.
alil jsem tam totiz více oleje nez jsem měl, musím trochu odlít\diky moc pavel

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S olejem to nemá nic společného. Co znamená rozsvícená kontrolka STOP najdeš v Návodu k obsluze.

Jinak je třeba zjistit, zda je funkční zapalování (svíčky hází jiskru?), zda jde do motoru benzín a zda neodešel snímač otáček klikového hřídele. A jelikož je to celkem nad možnosti laika, je třeba to svěřit odborníkovi. A hlavně: Diagnostika napoví, možná i vyřeší.

hodnocení

2x

Jo Jo.. Taky jsem jednou po dlouhé době vyrazil manželčiným scénikem a celou cestu trnul strachy kdy se motor podělá, když jedu s tím vykřičníkem. Jel jse jen kilometr a nechtěl jsem to řešit na silnici. Doma mi došlo, že je to čidlo ruční brzdy. Oni tam mají kontakty moc citlivě nastavený a tak nestačí ručku povolit dolu ale kolikrát ji musíš i domáčknout silou dolu aby to zhaslo.

Šroub vypouštění oleje má měděnou podložku která se při každé výměně oleje kupuje nová, když to vypustíš a dáš zpátky starou, nemusí se ti podařit to dokonale utěsnit a bude ti to prosakovat. Takže doporučuju to vytáhnout vrchem. Šlo by i povolit filtr oleje, ale oni tam nemají moc místa , aby se pod to dalo něco strčit, takže si tím zaprasíš půl motoru

hodnocení

0x
Výpušták se povoluje standartně proti směru hodinových ručiček

007cz
hodnocení

0x

Dle popisu problému na nic nesahej, popros někoho kdo tomu rozumi ať se na to podívá.

hrnek11
hodnocení

Tak ráno jsem normálně nastartoval... Ta STOP byla zatáhnutá ručka. Nechápu to, ale auto jezdí...:) asi by to chtělo stejně hodin na počítač...:) díky

asd1

Pokud máš moc oleje tak pozor aby nedojezdilo ;) Přebytek se odsává vrchem přes ol. měrku, pokud povolíš vypouštěcí šroub dole tak ti vyjede všechno. Ale když budeš mít čistý velký lavor tak to pak zase naleješ shora... Jestli jsi to nikdy nedělal tak snadno skončíš s velkou olejovou louží pod autem ;)

hrnek11
hodnocení

fakt díky za tvuj komentár... Olej jsem si vytáhl tou merící šachtou..To mě vubec předtím nenapadlo.

Ale mále jsem si vydělal...Když jsem tam ´´narval´´ hadičku\průmer cca 1 cm\, až dolu, tak jsem ji nemohl vyndat zpět ven.. Je tam něco ostrého a hadicka se mi málem celá tahem odřízla... Po krátkém modlení \10 minut\a lehkém zkoušení vytahování jsem najednou viděl, že mi jde vysunout, bya to náhoda...

...když jsem pak zkusil znovu vytáhnout olej s novu hadičkou zjistil jsem, že nemusím hadičku dávat vubec uplně dolů... stačila jen trochu pod hladinku...No, pak už šlo všechno hladce...a já dnes po každém nastartování autičku podekoval, že me veze...

...Pokud by mi tam zůstala v motoru odřiznutá hadička\cca 10 cm dlouhá\, tak bych musel nechal vyndat motor...atd... spousta penez by to stálo..Veliká zkusenost pro mě..

ještě jednou díky moc :)

asd1

Ale houby vyndat motor. Pokud bys jí neulovil drátem přes vypouštění, tak bys sundal olejovou vanu a zase jí nandal = pár korun za těsnění nebo silikon... Příště nejdřív mysli a pak strkej ;)

Hladina oleje musí být mezi ryskama (ideál vidim dolívat na 3/4 a při 1/4 už zase dolít. Auto přitom musí stát rovně a olej musí být stečený do vany (obvykle stačí minuta a pak už hladina ve vaně přibývá minimálně)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]