Nejste přihlášen/a.
1x
Já myslím, že baterkou to nebude a hledal bych problém v palivové soustavě. Po delším stání prostě ztratí tlak a tak déle trvá než chytne. Každopádně bych nic neopravoval metodou pokus/omyl vyjde to dost draho i případný odtah s už jasnou závadou bude levnější...
0x
Měl jsem stejné problémy s jiným dieslem, i když baterie točila motorem zdánlivě dobře až najednou baterie byla jako mrtvá a neotočila motorem.Ty problémy zcela zmizely po výměně baterie za novou. Dnes vím, že jsem měl vyměnit baterii již dříve. Auto bylo z druhé ruky, baterie mi připadala jako původní stará 10 roků. Auto mělo ale najeto jen skutečně osmdesát km.
Výměna baterie nepomůže. Vůbec se o to nemusíte ani pokoušet.
Problém je v ŘJ žhavení (cca 1 tis)... Mám Rapida 1.6 TDI 85kW a potýkal jsem se s tím stejným problémem. Prošlo se všechno možné i nemožné a nakonec se zjistilo, že je špatný žhavicí modul a klidně Vám to dokážu... Ráno až půjdete do auta, tak 3x otočte klíčkem do polohy žhavení... Vždy otočit, počkat až zhasne spirálka, vypnout, otočit a to samé zopakovat 3x... Zaručuju, že auto naskočí ihned po 3. nažhavení. Tím sám sobě potvrdíte, že je vadný žhavicí modul. Je to běžná závada u nových dieselů, které spadají pod VW... Není to první koncernové auto na kterém jsem to řešil od té doby, co jsme se i my dohledali správného řešení.
0x
A to nemusí být regulátor tlaku, ten jen vypisuje zadanou veličinu a skutečnou...
Nic méně pak písni jak to dopadlo... Spíš bych to viděl, že trvá nějakou dobu než čerpadlo natlačí rampu...
Pokud diagnostika píše vadu tak to opravdu není skryté a je pouze vidět jaká byla kontrola před koupí nebo spíš nebyla![]()
Co s tím? Vyměnit ten regulátor na vlastní náklady a doufat, že je to tím a taky, že je to jediná vada... Pak je tady ještě pořád ta možnost, kterou jsem už psal. Tedy nechat to na pokoji dokud to bude jezdit...
Kdo má novější auto, tak to je pořád dokola... A záleží v čem bude řešení... Já osobně za regulátor ruku do ohně nedám.. Uvidíte..
A taková rada, jako to nechat dojezdit může jedině nějaká sociálka se starým Fanoušem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.