Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrý flek pod zadním kolem

Od: honzakleimln odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, rád bych se zeptal. Mám Octavii 1, 1.9 TDI a již pár dnů si všímám, že mám vždy na místě, kde stojím, malý flek u zadního levého kola. I kolo je z části mokré. Myslíte si, že to bude prasklá brzdová hadička?
Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Co vidim tak je to poblitý od brzdovky
Nejpravděpodobněji to protéká kolem osičky pro ruční brzdu
bud třmen vyměnit nebo repasovat
Akorát mi zaráží ta barva brzdovka je žlutá
Modrá je nemrznoucí kapalina do ostřikovačú ale nák nevim jak kdyby rupka hadíčka k odstřiku zadního skla kudy by to teklo na brzdič?
Ted koukám na název vlákna mokrý flek
Já to čet jako modrý flek *smich*

hodnocení

0x

Nemyslím si to, možností je daleko více a sehnout se pod auto můžeš jen ty, já ne. Ale brzdová kapalina to bude docela určitě.

hodnocení

0x

tak se podívej hlavně do nádržky zda Ti ubývá kapalina...

hodnocení

0x
Pokud to kolo neočůrává pes, tak to nic jiného než brzdovka být nemůže. Hadička je nejpravděpodobnější, ale může uhnít i trubka a nebo téct vzadu "prasátko" (brzdový váleček).

hodnocení

0x

U oktávek často teče prorezlá podložka mezi třmenem a hadičkou.

honzakleimln
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady. Když jsem o tomto říkál známému, tak si myslí, že je to špatný brzdový třmen. Co myslíte? Posílám forografie níže, jak to vypadá. Díky

Mokrý flek pod zadním kolem
Mokrý flek pod zadním kolem #2

hodnocení

0x

Jak píše ďábel,bude to protékat kolem hřídele ruční brzdy.Buď přetěsnit skoda-dily.cz/... s nejistým výsledkem nebo celý třmen skoda-dily.cz/...

Mě zase zaráží to množství kapaliny,to vám ještě nesvítí kontrolka?

honzakleimln

Děkuji za radu. Jakmile jsem si včera všiml prvního fleku, tak se v zápetí, přibližně po 10 KM kontrolka rozsvítila. Raději vyměním celý třmen, je to i lepší do budoucna. Pěkný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]