Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se kouří z baterie?

Od: milca* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám favorita r.v.93, jednoho mrazivého rána jsem vyjela na delší projížďku a asi po 30km mi v autě začalo něco divně páchnout,nevěděla jsem co to je,tak jsem jela dál.Pak mi to nedalo,zastavila jsem a otevřela kapotu.A co nevidím,z boku baterky se kouří a line se ten záhadný smrádek. nevíte někdo čím to může být?Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Jak stará je ta baterie?

hodnocení

0x

Nechápu jak se může z boku akumulátoru kouřit. To by musel být poškozen její obal , ale to by byla nepoužitelná.Pokud z akumulátoru unikají nepříjemné výpary , tak je to způsobeno jejím přebíjením , dobíjecí soustavou vozidla.Dá se to také potvrdi tím , že se akumulátor při provozu citelně zahřívá. Překontrolovat dobíjecí systém ve vozidle a případné závady odstranit.

jabraka*
hodnocení

0x

Může se z baterie kouřit,pokud je prasklá.Je možné ji zacelit na př.tavnou pistolí,na chvíli i dobrou samolepkou,nebo silikonem.Pak dolít chybějící kyselinu do děravého článku.V nejbližší době koupit novou.

JABRAKA

1jara*

Je možné že by mrazem praskla? Potom by neměla kapacitu k nastartován

To jen mimocodem, jabraka to napsal dobře.

doplněno 28.01.10 14:55:

Promiňte ten překlep, nebo spíš vynechání h v mimochodem.*uf*

jimevo
hodnocení

0x

To pozor, jakýkoliv kouř v autě je riziko! Předpokládám, že baterka je nepoškozená (malá pravděpodobnost) a jestli vyměnit. Možná závada je spíš v blízké kabeláži, která kolem baterie vede.

honzaj*
hodnocení

0x

Tuto závadu u Favoritů a Felicií způsobuje vadný regulátor dobíjení v alternátoru. Regulátor vyměnit, baterii dolít a pokud máte štěstí, jezdíte dál.

jabraka*

Žeby kouř z baterie způsobil vadný regulátor?,Jednak je v úplně jiném místě a ten může způsobit jen nedobíjení,nebo přebíjení baterie.Při přebíjení se může kyselina vařit a¨vytvářet kyselý zápach.Ale ze všech článků současně.Pokud by byl jeden článek poškozen,může ztratit kapacitu a být přebíjen dříve, než ostatní,pak by kouřil jen jeden ale pouze přes zátku.To je potřeba také prověřit.Vše je záležitost proměření celého dobíjecího systému,což lze udělat zodpovědně pouze v dílně,ne amatérsky.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

I bezúdržbové baterie mají na boku malý otvor, spojený se vzduchovými kapsami uvnitř jednotlivých článků kvůli vyrovnání tlaku! Pokud se kouřilo z tohoto otvůrku, je možné že články vařily díky přebíjení baterie. Pachatel - asi regulátor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]