Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení auta z registru vozidel

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Budu vyřazova auto z registru vozidel.

1.Mohu povinné ručení zrušit ihned jakmile dostanu "doklad o ekologické likvidaci" a nebo musím napřed na úřad vyřadit auto z registru a poté až na pojištovnu?

2.Mohu vyřadit auto z registru na kterémkoliv uřadě a nebo tam kde mám trvalé bydliště?

3.Pro auto si přijdede odtahovka. Mohu odstranit SPZ ještě před příjezdem odtahovky a nebo to mám nechat na odtahovce?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

1.) ano

2.) ano

3.) ano

Jak píše odborník, 3x ano, jen mu nemůžu dát dobrou odpověď.

hodnocení

A ještě jedna podotázka.

Jak budu mít auto "ekologicky zlikvidivané",kolik času mám na to,abych ho na úřádě odhlásil z registru vozidel?

Je na to nějaká zákonná lhůta? Hrozí připadně sankce,pokud ho odhlásím až po delší době?

Domnívám se, že není lhůta, kdy od likvidace musí dojít k odhlášení. je to jen na Vás. Ale do té doby musíte mít pojištění.

hodnocení

A z jakého důvodu potřebuju mít pojištění když už nebudu mít fyzicky auto? To nedává smysl.

protože zákon stanoví, že každé vozidlo, které není vyřazeno musí mít pojištění. Vy máte vyřazené vozidlo? Nemáte, páč je stále v evidenci.

Jsou dva důvody neplacení PR (nemusí být uazavřená smlouva)-vyřazení z provozu (dříve depozit) a zánik vozidla (dříve trvalé vyřazení z provozu) na základě ekoportokolu u likvidaci.HJolt pojištovny si vydupali v zákoně že všechna auta musí mít PR s výjímkou dvou uvedených důvodů!

diesle, mýlíte se, to nebyly pojišťovny, ale několik poslanců (9), předložilo návrh změny zákona, kterou vypracovala ČKP. To byl boj v parlamentu, těsně vyhráli poslanci a senátoři, kteří uvěřili čkp.

tak to je snad jedno,jediný kdo z toho těží jsou pojištovna s CKP + skoro jistě ti co za tuto změnu bojovali.

diesle, jasně, určitě jste pochopil, že to nemyslím zle, jen upřesnění, neboť jsem se hodně snažil mezi poslanci a senátory. Bohužel to neprošlo.

xenofob
hodnocení

0x

zákonná lhůta k nahlášení jakékoliv změny v registru vozidel je 10-denní, u pojištoven podle zákona o povinném ručení 15-denní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]