Nejste přihlášen/a.
Budu vyřazova auto z registru vozidel.
1.Mohu povinné ručení zrušit ihned jakmile dostanu "doklad o ekologické likvidaci" a nebo musím napřed na úřad vyřadit auto z registru a poté až na pojištovnu?
2.Mohu vyřadit auto z registru na kterémkoliv uřadě a nebo tam kde mám trvalé bydliště?
3.Pro auto si přijdede odtahovka. Mohu odstranit SPZ ještě před příjezdem odtahovky a nebo to mám nechat na odtahovce?
A ještě jedna podotázka.
Jak budu mít auto "ekologicky zlikvidivané",kolik času mám na to,abych ho na úřádě odhlásil z registru vozidel?
Je na to nějaká zákonná lhůta? Hrozí připadně sankce,pokud ho odhlásím až po delší době?
Domnívám se, že není lhůta, kdy od likvidace musí dojít k odhlášení. je to jen na Vás. Ale do té doby musíte mít pojištění.
protože zákon stanoví, že každé vozidlo, které není vyřazeno musí mít pojištění. Vy máte vyřazené vozidlo? Nemáte, páč je stále v evidenci.
Jsou dva důvody neplacení PR (nemusí být uazavřená smlouva)-vyřazení z provozu (dříve depozit) a zánik vozidla (dříve trvalé vyřazení z provozu) na základě ekoportokolu u likvidaci.HJolt pojištovny si vydupali v zákoně že všechna auta musí mít PR s výjímkou dvou uvedených důvodů!
diesle, mýlíte se, to nebyly pojišťovny, ale několik poslanců (9), předložilo návrh změny zákona, kterou vypracovala ČKP. To byl boj v parlamentu, těsně vyhráli poslanci a senátoři, kteří uvěřili čkp.
tak to je snad jedno,jediný kdo z toho těží jsou pojištovna s CKP + skoro jistě ti co za tuto změnu bojovali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.