Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení USB a zapalovače po zamčení vozu

Od: majlik odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

mám vůz škoda rapid rv 2018. Mám ve voze jeden USB port + zapalovač. Nevíte jak je to s napájením těchto zásuvek? Jsou napájeny nepřetržitě nebo se vypínají po určité době, když odejdu z auta a auto zamknu?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel, u moderních vozidel se zásuvka a zapalovač vypínají současně s vypojením klíčku, u bezklíčových asi nějak podobně ja se vypne autorádie. Pokud máte specielní USB zásuvku, tak by to chtělo vyzkoušet

hodnocení

0x

Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet. Ale u moderních vozů, vypnutím klíčku se vypínají i zásuvky.

majlik
hodnocení

Ptám se na to z důvodu pořízení autokamery. Jinak mám na startování motoru tlačítko nikoliv klíček. Koupil jsem si Mio J60, ale pokud ji zapojím do zapalovače pomocí kabelu, který je k této kameře, tak kamera běží, ale po asi 5 minutách od vypnutí motoru a zamknutí vozu mi kamera zahlásí nízký stav baterie a vypne se.

Když jsem ji zapojil přímo do USB konektoru, tak mi natáčela cca. 14 sekund a pakse opět vypnula.

Když ji doma zapojím přímo na adaptér tak funguje po celou dobu.

Někde jsem totiž četl že by napětí v zástrčkách mělo být po celou dobu i když je vůz zamknutý, ale asi tomu tak není, alespoň v mém případě. Autokameru jsem chtěl totiž využít hlavně pro natáčení okolí, když je vůz zaparkovany :(

U mého auta návod lže úplně stejně. Můžeš zkusit jestli se to týká i zásuvky kterou bys mohl mít někde u zadních sedadel.

majlik
hodnocení

Další zásuvku mám až v kufru, ale asi to zkusím. Ale myslím, že by měli všechyn zásuvky být napajené stejně.

Jinak mě teď napadlo, zda to odpojení napětí v zapalovači nesouvisí s odběrem. Pokud je nízký tak jej bere jako by tam nebylo žádné zařízení připojeno a proto ji po 5 minutách odpojí, ale možná je to nesmysl.

Pokud potřebuješ kameru trvale v provozu, buď musíš mít model s baterkou, která má velkou kapacitu, nebo si udělej zvláštní přívod rovnou z autobaterie přes samostatnou pojistku. Takto já mám od firmy připojené relé k ovládání zásuvky tažného zařízení.

Pokud má kamera napájení z baterie 3,7 V, pak, mimo řešení jež Ti navrhuje ferax, je možné i dokoupit větší powerbanku a mít na ni kameru zapojenu v případě opuštění auta. Přepojení zásuvky Ti provedou v servisu.

asd1
hodnocení

0x

Nevim jak Schade, ale já mám v pojistkovce možnost přendat pojistku podle toho jestli má být zásuvka trvale pod napětím nebo spínaná při zapnutí auta.

Příp. to není problém přebastlit...

majlik
hodnocení

Bastlit do nového auta se mi moc nechce ... mám je ještě v záruce.

mot
odbocka z pojistky stoji par korun a kabel protahnout pod calounenim. bez zasahu do zaruky. mimochodem planujete dost velkou kartu, aby nahravala celou noc?

mot - asi o tom moc nevíš, ta kamera spíná při pohybu v zorném poli.

mot
Proto vim, jak nespolehliva ta funkce byva...

Musí to být kamera, ne hračka.

mot
ale tak tazatel si hracku koupil. Navic neni urcite stavena, aby bezela 24/7...
Co je to za auto že to máš předávací? Alespoň u mého vitrína servisaci takovou funkci neznaji

mot - jsi asi jasnovidec, že víš co tazatel koupil a jak to nastavil. V dotazu nic takového není.

hodnocení

0x

Nevím jak Rapid, ale u nové Octavie mi USB funguje i nadále po vypnutí, pokud je z něj odběr. Příklad - nabíjím telefon, vypnu motor i klíček, pořád nabíjím dokud auto nezamknu. Jakmile ale telefon odpojím, tak po znovu připojení už nenabíjí. Musím otočit klíčkem do 1. polohy abych napájení USB připojil, pak můžu zase klíček vypnout.
Někdo kdo se zabývá dokódováním a úprav softwarových výbav dokáže upravit funkci (aby spínala pouze podle klíčku, nebo byla pod napětím pořád).

majlik
hodnocení

Teď mě tak napadá, napadá, zda to nemůže souviset s tím, že mám bezklíčkové zapalování a DSG?

asd1

Mně spíš napadá, proč se na možnosti napájení zásuvky nepodíváš do návodu nebo nezeptáš přímo ve Škodovce... Rapid z roku 2018 v tvojí verzi tu moc lidí mít nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]