Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukání auta za deště

Od: automobilista odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

úplně na začátku rovnou říkám, že jsem naprostý laik a ikdyž jsem se snažil najít rady i zde tak nějakou ucelenou nemám. Problémy jsou podobné, ale ne přímo ten můj. Takže to zkusím shrnout.

U Felicie 1.3 MPI dochází k jevu, když za deště, nebo po dešti, či za asi většího vlhka po nastartování auta dojde následně k výraznému cukání. Auto se klepe, pomůže přidávat plyn, ale výkon není, auto špatně akceleruje a stále škube a klepe se. Možnosti jsou zatím mnou vypozorovány 2. Buď počkat tak 10 minut na neutrál a až se asi auto zahřeje tak je to pak už v klidu. Nebo překonat jízdou tohle kritické období a pak je to taky OK. Takže soudím, že to má co dočinění buď s teplotou (někde) nebo vlhkem, které se teplem odstraní.

Popis tohoto problému jsem však nikde moc nenašel. Alternátor je nový, svíčky relativně taky a dělalo to stejně i se starými, avšak pak už je problém, tak tam to taky moc nevidím na problém. Vícero věcem moc nerozumím. A nechce se mi měnit 10 věcí, přeci jen cena/hodnota vozu...

Nesetkal se prosím někdo s tímto problémem, nebo netuší co by to mohlo způsobit?

Aspoň trošku navést, co kdyžtak nechat koupit. Katalyzátor, nějaká čidla, lišta svíček, nějaký filtr.

Budu rád za radu. Případně bych si dovolil ještě doplňující otázku. Nějaký adekvátní "náhradník" za Felicii? Podobných rozměrů a spolehlivý bez elektroniky vůz na dojezd do práce? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U nás to byly cívky. Teď servisak řešil něco podobného a byla to váha vzduchu. Začal bych vycistenim váhy vzduchu. Pokud nedostanete lepší tip přímo na Felicii.

gumid
hodnocení

0x
Zažil jsem to u staré zapalovací lišty. Byla i na pohled dost zaoxidovana a u nytu nesla znamky koroze. Pomohla vymena za original champion a vymena svicek za prvovyrobu rc89pyc origo skoda/champion. Zapalovani je skupinove a tak pali vzdy dva valce naráz (jednou spravne a ve druhem do byfukove faze).pri zavade civky tedy nepali hned dva valce a nespaleny benzin nici katalyzator, takze proslapavani pedalu to jeste zhorsi.

hodnocení

0x

Na Nexii mi to dělaly zapalovací kabely .Po jejich výměně byl klid.

hodnocení

0x
Ja bych vlez do pojistkový skřínky jestli v ní neni voda u felicií běžný jev teče tam skrz čelní sklo
Pak bych až to začne cukat zastavil otevřel kapotu a poslouchal zda neuslyším či neuvidim elektrické jiskření
pokud ano znamenalo by to prošlehlý zapalovací modul a musel bys dat jinej

automobilista
hodnocení

Děkuji všem za rady, no zkusím asi vyměnit tu zapalovací lištu u svíček, zkontroluji tu pojistkovku. Ale zatím se mi jeví jako první tip ta lišta.

hodnocení

0x

Klasická závada všech felicí která se u BMM dá opravit pytlíkem od svačiny *smich* Dělá to vlhkost v cívce, BMM ji má na blatníku a teče do ní voda, tam stačí obalit igeliťákem a je po problému, u MPI se musí vymeněnit celá cívka inu pokrok nezastavíš *smich*

nitram18
hodnocení

0x
To, samé, taky jsem stím měl problém a taktéž výměna zapalovací lišty. Pak mi to časem začalo dělat podobné problémy zas sucha, po nastartování zdechavala padaly otáčky a to odešlo čidlo ptáček na převodovce.

automobilista
hodnocení

0x

Zdravím a díky za další podněty. Jen se zeptám, možná blbě ale názvosloví mi nějak uniká. U felicie 1.3 MPI (97) máte tou zapalovací cívkou na mysli tu lištu, která je na svíčkách. Oni to tak někteří prodejci definují (zapalovací cívka - lišta).

Takže zkusit vyměnit tenhle díl? Protože cívka (opravdu cívka - "váleček") byl jen do roku 1996 (dle obchodu)

Tak nevím, fakt tomu nerozumím. Tak ať nekoupím něco blbě.

gumid
Civka ke Valeček, zapalovaci modul je civka s tranzistorem pro jednu svicku ci rozdelovac a zapalovaci lista je vice civek s tranzistory v jednom tele na vsechny svice. Eshopy maji foto a cenu cekej 1200 a vejs.

ano u MPI je cívka celá lišta na svíčkách, cívka zvlášť byla u BMM kde byl ještě klasický rozdělovač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]