Nejste přihlášen/a.
Mám Škodu Felicii, 1,3 - benzín - vždy jsem startovala bez problému, baterii mám kupovanou před rokem, ale když nejezdím 2 dny již nenastartuji, ani se mi nerozsvítí kontrolky - problém začal od prosince. Voda v baterii dost ubývá a nyní už nenastartuji, když stojím pár hodin, musím používat startovací kabely. Bylo mi i sděleno, že to může být tím, že mi něco šťaví baterii, např. špatné zapojení autorádia. Když mi byla přeměřována baterie, tak mi bylo řečeno, že je v pořádku. Tak mi prosím poradte a předem moc velké díky
Pokud ubyva hodne elektrolyt v baterii, tak je zrejme prebijena - asi vadny regulator na alternatoru, za par stovek. Zmerit napeti, musi byt 13-14V za behu motoru. Mel jsem taky stejnou zavadu, v pal. siti 18V Baterka to ma asi za sebou.
V každém případě to chce minimální investice do měřidla a nabíječky.Pak stačí jen před připojením baterky změřit proud ,který auto z baterky odebírá naprázdno,to je,bez zapnutého klíčku.Mezi odpojený kabel plusu a kolík plus baterky připojím měřidlo,zapnuté na měření proudu do 5 A .Pokud ručka neukazuje nic,vybíjení baterie v autě nehrozí.O napětí na svorkách baterie při běžícím motoru už tu bylo řečeno.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.