Nejste přihlášen/a.
Zdravim, chtel bych se zeptat, mam v planu si kupovat passata b8, alevsak, jsem zapskly benzinak s manualem,, avsak nevim jak je nejlepsi toto auto, co se tyce toho aby vydrzelo, aby se nekazil motor ci nejake problemy se spojkou aby nebyly, tak se tazi zda li nekdo vi, jaka je nejlepsi a nejmin problemova motorizace, kolikatka benzic ci nafta? automat ci manual? nebo i vyhody a nevyhody, i kdyz vim ze to je kus od kusu, diky a krasny den
Nový? Ojetý?
Co se týče převodovky, tak to je jednoduché. Klasický manuál je spolehlivější než DSG (což ve skutečnosti není automat, ale robotizovaná manuální převodovka).
Co se týče motorů, tak u ojetin je nejjistější benzínovou volbou 1.4 TSI s řemenovým rozvodem s výkonem 110 a 92 kW. V rámci moderních motorů patří mezi ty spolehlivější. Bohužel jich je na trhu ojetin strašně málo a ceny jsou nečekaně vysoké. 2.0 TDI 110 kW bude nejlepší volba v rámci dieselů, výhodou je zejména velmi nízká cena ojetin, takže co ušetříte na koupi, můžete mít v záloze na opravy.
Pokud půjde o nové či zánovni auto kazit se toho moc nebude. Půl roku jsem jezdil s 1.4 tsi ACT 110kw, manuál. Spotřeba kolem 7l. Dlouhé převody, otravné vypínání válců, pocitový výkon nic moc. Nyní jezdim 2.0 tdi 110kw, DSG, spotřeba kolem 6l. Celkově si nafta lépe rozumí s autem a převodovkou, automat je pohodlí na které si člověk rychle zvykne. Po 50t km, nikde nic nevrže, dílenské zpracovani mi přijde přikladné. Jak jsi napsal u všeho, záleží kus od kusu co se zrovna pokazí, nebo komu co vrže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.