Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - nevyplacená škoda

Od: sabrina® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, manžel mi při couvání naboural svým autem mé zaparkované auto*sok*( no i to se stane:)). Řešili jsme to s pojišťovnou a dnes mi došlo vyjádření- škoda vznikla mezi manželi a je tedy bez nároku náhrady škody...Já jsem si myslela,že je sjednáno pojištění na auto...tak proč do toho tahají manželství?! Vůbec to nechápu. Je postup pojišťovny správný? Setkal jste se s tím někdo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

auto14
hodnocení

4x

Ano je to dle zákona a pojistitel toto hradit nemusí.

hodnocení

4x

Z. č. 168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla

§ 7

(1) Pojistitel nehradí

b) škodu podle § 6 odst. 2 písm. b) a c), kterou je pojištěný povinen nahradit svému manželu nebo osobám, které s ním v době vzniku škodné události žily ve společné domácnosti, s výjimkou škody podle § 6 odst. 2 písm. c), jestliže tato škoda souvisí s újmou podle § 6 odst. 2 písm. a),

§ 6

(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, má pojištěný právo, aby pojistitel za něj uhradil v rozsahu a ve výši podle občanského zákoníku poškozenému

b) účelně vynaložené náklady spojené s péčí o zdraví zraněného zvířete a způsobenou škodu vzniklou poškozením, zničením nebo ztrátou věci, jakož i škodu vzniklou odcizením věci, pozbyla-li fyzická osoba schopnost ji opatrovat,

c) ušlý zisk,

hodnocení

2x

Postup pojišťovny je naprosto v pořádku. Stačí si přečíst Všeobecné pojistné podmínky, popř. Obchodní podmínky.

asd1
hodnocení

2x

Je to tak. Škoda nevznikla nikomu "cizímu" tj. je to stejné jako nabourat svoje auto. Taky z ručení nic nedostaneš..

hodnocení

Díky všem. Tohle jsem tedy netušila*ee*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]