Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nešlo nastartovat auto

Od: rodic odpovědí: 8 změna:

Dnes jsem viděl paní, co se dlouhodobě a neúspěšně snažila nastartovat auto. Startér točil v pohodě. I jsem ji zkusil roztlačit z kopce a taky nechytlo. Docela by mě zajímalo, jakou to mohla mít závadu. Byla to Oktávia I, benzín tam měla, žádná kontrolka poruchy motoru nesvítila.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Možných příčin ja asi tak 50 a věštecká koule mlčí... Ovšem roztlačovat auto když startér normálně točí je totální pííííp dobrá tak na píííp motoru (to jen tak pro příště...)

rodic
hodnocení

Tak děkuju za píp. Jinak stačí napsat 10 možných závad. Díky

asd1

Neni zač. Jen že pokud startér točí normálně tak roztlačení nepomůže (až na vyjímky typu. baterka a pokles napětí při chodu startéru pod kolaps ŘJ), akorát u některých motorů riskuješ že u toho skočí rozvod. Obzvlášť když roztlačuješ "nějakou paní" která zařadí za 1, počká až se rozjede na 50 a rychle pustí spojku ;)

rodic - "Jinak stačí napsat 10 možných závad."

Těch možných závad je ale mnohem víc (od prázdné nádrže, přes "uchlastaný" motor, překousaných kabelů, vypnutého imobilizeru až po vadnou řídící jednotku (to už máte 5 možností ;))). Bez patřičné věštecké koule, diagnostického přístroje, případně dobrých zkušenoatí to nikdo neporadí. A už vůbec ne takhle na dálku.

Je to podobně nesmyslná otázka, jako třeba "proč nehraje rádio".

hodnocení

1x

Já bych řekl, že to měla rozbitý.

U dnešních aut v případě podobné závady je třeba překontrovat kabely, související se zapalováním, zjistit, zda běží palivové čerpadlo, no a pak už jedině a hlavně diagnostika!

rodic
hodnocení

I vám díky.

hodnocení

0x

Tak sis měl od paní vzít telefon a zeptat se jí. Třeba teď u oběda už ví, proč auto nestartovalo.

Pro běh motoru jsou důležité tři základní věci: palivo + vzduch + jiskra.

Jestli jde jiskra na svíčku se ověřit dá. Vzduchu je všude dost a jestli jde palivo do prostoru válce bez částečné demontáže nezjistíš. Takže to mohlo být cokoliv od paliva po jiskru.

Ale stejně tak jí mohla kuna překousat elektrický kabel a řídící počítač neměl správné informace, tak motor nedovolil nastartovat.

rodic
27.05.19 12:02
hodnocení

Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]