Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fólie na sklech na autě - legální?

Od: viktorp odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
zvažuji, že bych si dal na os.autě na zadní sklo a zadní boční skla fólie.
Chtěl bych se poradit, zda to může být a jestli musí být fólie atestované a s určitou propusností?
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, může to být.

Ano, musí mít atest/schválení.

Ano, propustnost je limitována 70%.

krtek*
hodnocení

1x

na zadním skle můžete mít cokoliv...už se to tu řešilo...bere se to jako reklamní plocha

krtecek*

Absolutní hloupost.

krtecek*

Kdyby jsi si alespoň pamatoval, co jsi tu už psal...

poradte.cz/...

krtek*

nevím co kde vidíš ty, ale píšu tu samou odpověď jako posledně...a jako posledně píšu, že x let už jezdím s různýma samolepkama na zadním skle po městě a nikdy jsem neměl s nikým problém

krtecek*

Co to plácáš?

Tam jsi napsal, že by jsi polep okna nazval přepravovaným předmětem, aby jsi "neporušoval" zákon.

Což je úplně něco jiného, než píšeš teď a za další je to ještě nesmysl. Nechal bych tě ten náklad při kontrole vyložit.*smich*

re4zon
Na zadnim skle muzr byt skutecne cokoliv, ale porad to musi mit atest.

viktorp
hodnocení

Kdybych si to nechal dělat firmou, na kolik by to mohlo asi odhadem vyjít?
Děkuji

Záleží na velikosti auta. U auta kategorie kupé jsem platil lehce přes 3200 Kč.

re4zon
3-15 tisic podle kvality folie. Jsou i na predni bocni okna, nejdou na vsechna auta, jsou pruhledne z obou stran a cloni uv, takze se za nimi neupecete.

hodnocení

0x

Polepy na oknech jsou legální, na služebáku Peugeot Partner mám nepolepené pouze čelní sklo a skla předních dveří. Vše ostatní mám polepené dírkovanou fólií s firemním potiskem - je to fajn věc, do auta nikdo nevidí, zvenčí je to neprůhledné, ale já ven velice slušně vidím.

Samozřejmě to musí být fólie s atestem, ale to je dnes u reklamek naprostý standard, mě zkoumali atest dokonce i na evidenčce *smich*

A co se týče cen -to nevím, neplatil jsem to, ale možná byste našel info tady

polepim.cz/...

mehlo
hodnocení

0x

Někdo tady psal, že se to bere reklamní plocha. Co z toho vyplývá?

krtecek*

Nic, protože je to hloupost a zákon nic takového nezná.

viktorp
hodnocení

Dobrý den,
šly by koupit pouze fólie které už budou na míru a já bych si je jen nalepil?
Děkuji
re4zon
Slo. Ale jestli k tomu nedostanes atest, tak tam dle blbych zakonu nemaji co delat a riskujes, ze je budes zase sundavat, nejlip nekde na mezi az aktivniho fizla napadne je kontrolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]