Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol a řízení vs ústní voda

Od: neo* odpovědí: 23 změna:

Mám dotaz. Mezi 20-22 hodinou jsem požil 2 piva, kolem 1/2 1 jsem vyrazil a v 1 mě zastavila policie. Nadýchal jsem 0,74. Zdá se mi to jako nesmysl, ale dali mi dýchnout 3x. Celý den jsem kloktal ústní vodu s obsahem alkoholu, protože mě bolely zuby a taky jsem bral bromhexin na kašel. Je možné, že by to bylo z toho?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když jste s prominutím "blbej" tak se nedivte. Když piju, tak neřídím. A vymlouvat se na ústní vodu může jen vůl.

michala*
hodnocení

1x

Každopádně si pro příště pamatujte, že alkohol za volant nepatří *zed*

hodnocení

0x

Ne, není to z toho, je to z alkoholu. Proč jste řídil, když jste před jízdou požil?

kiaransalee*
hodnocení

0x

znám jednoho, ten se zas vymlouval na Tic-Tac :)

v dnešní době, když mají dopraváci povinnost vám při kontrole dát dýchnout a vy to víte, jste holt porušil zákon a budete za to pikat ...

snad už příště když budete kašlínkovat a budou vás bolet zoubky nebudete po nocích jezdit po oslavách...

jen pro pořádek ty dvě piva si spočtěte tady:

auto.idnes.cz/...

hezký den!

jarda2*
hodnocení

0x

IMHO to nemuze byt z toho piva, bud jste vypil vic, nebo ten dragger meri spatne - coz je celkem mozne, viz D-Fens. Chybou bylo nevyzadovat krevni zkousku.

jarda2*

Dle alkulacky mi to vychazi pri 12st p2 pivech na 0.15 v 1h, coz by bylo v pohode.

Kazdopadne nemam rad lidi, kteri automaticky odsuzuji nekoho, kdo v podstate nikoho nemuze ohrozit.

Aha, kdo v podstatě nemůže nikoho ohrozit *smich*

hodnocení

0x

Dnešní MF Dnes podrobně hodnotí alkohotestry

jarda2*

Necetl jsem, ale obavam se spravne, ze clanek bude tendencni, az propagandisticky ladeny? ;) Mereni obsahu alkoholu v dechu je proste fyzikalni nesmysl, jeste tak detekce za jistych podminek... Teda merit to lze ale nema to uplne jednoduchy vztah k obsahu alkoholu v krvi.

Jardo, nebyl jsem přítomen testu, ani kolik toho figurina vypila, ale proč "tendencni, az propagandisticky ladeny"

jarda2*

Omluva, uz jsem to precetl, ten clanek je na pomery idnesu celkem rozumny ;) Tazatel si ho mel precist vcera...

Jardo, od Vás omluva přijata, a souhlasím s poslední větou, ale to on už ví.

neo*
hodnocení

Taky mi přišlo divný, že by to bylo z ústní vody, nebo z kapek. Ale měl jsem fakt ty dvě piva, tak jsem hledal vysvětlení. Už jsem ho našel. "kámoš mi nalil do těch piv vodku-to jen pro info.Nejsem pako, který jezdí ožralý, teda kdybych o tom věděl. Ale tohle mi už asi nepomůže. Jinak díky za všechny odpovědi

wea

poděkuj kamarádovi *smich* to jsi měl ještě štěstí, že jsi se někde nevymázl, nebo někdo do tebe.. automaticky by jsi byl viník

wea, "
nebo někdo do tebe.. automaticky by jsi byl viník" toto není pravda"
wea

zatím jsem se nesetkala s případem, kdy by neobvinily toho kdo měl alkohol v krvi :) možná proto že na světě nejsem ještě tak dlouho :-P

wea, ano s tímto souhlasím, ale informace od Vás zněla jinak, ale to nic.

kiaransalee*

super "kámoš", toho se držte ...

A to jsi jako nepoznal jo?

petr123*
hodnocení

0x

Dvě piva se ti z organismu za tři hodiny fakt nedostanou. Když chlastáš, tak neřiď. A když tě pak chytí, tak přiznej že jsi s prominutím vůl a nevymlouvej se na kloktání.

Kromě toho - pokud nadýcháš tak neodveze tě pak policie na krevní testy?

mrepak

Čas pro odbourávání se počítá od ZAČÁTKU požívání, alkohol se začno odbourávat hned. Záleží na časovém rozložení toho pití. Osobně bych při 2 pivech, která jsem začal ve 20 a dopil ve 22 v půl jedné za volant sedal sice s trochu staženým zadkem, ale teoreticky bych měl být na nule nebo velmi, velmi blízko ní. Nechal bych se dovézt na odběr. Co se týká vlastního svědomí: vliv při takovém pití je menší než únava apod. Kdybych ale vložil panáka tak neřídím. Kamarád je debil a jistě za Vás uhradí pokuty a bude Vám po dobu, co budou papíry v čistírně, dělat zdarma řidiče kdykoli budete potřebovat.

petr123*

Čas se samozřejmě počítá průběžně, to je jasné. Ale zase nemůžeš počítat že v těch 22 hodin už bylo první pivo odbourané a počítá se jen to druhé. Navíc jak sám dodáváš jde i o únavu, ale i bez piva je člověk o půl druhé v noci prostě unavený.

Takže únava plus třeba i minimální hladina alkoholu = nebezpečí pro okolí.

To jestli se takový řidič za volantem zabije je mi cynicky úplně jedno, může si za to sám. Jenomže on to dost často přežije a naopak ten koho v tom autě srazí už třeba ne.

1jara*

Desítka pivo se střebá asi tak za dvě hodiny, dvě piva už ne za řtyři ale o něco později. Takže nepít když budeš řídit. To se dobře radí že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]