Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla koupeného na leasing

Od: jd97* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s přepisem vozidla koupeného v autoESA na leasing.
2 měsíce zpět jsem zakoupil nové, resp. lehce ojeté vozidlo v autoESA na leasing a nyní jsem leasing předčasně splatil a je na čase přepsat vozidlo.
Vozidlo je momentálně psáno na mé jméno + jméno leasingové společnosti.
Leasingová společnost zaslala plnou moc do datové schránky dopravního inspektorátu hl. města Prahy.
K vozidlu mám zelenou kartu, kupní smlouvu, ID plné moci v datové schránce, velký/malý TP, ale při koupi vozidla jsem nedostal doklad o evidenci vozidla, dostal jsem ho na převozku a po pár dnech jsem dostal RZ společně s velkým a malým TP.
Zajímá mě tedy zda musím na evidenční kontrolu, pokud již mám značky a vše výše uvedené.
Přepisuji vůz poprvé.
Předem díky.

doplněno 20.05.19 17:31:

Takže stačí zajít na evidenční kontrolu a pak s protokolem zajít na registr vozidel a vozidlo následně přepsat.
Na evidenční kontrolu si s sebou mám vzít co všechno? Zelenou kartu (myslím tím povinné ručení), velký a malý TP a dále ještě něco? Bude vyžadována kupní smlouva?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Evidenční kontrola platí 30 dnů. Musíte udělat novou.

hodnocení

0x

Že by na evidenční kontrolu kartičku pojištěnce? Pokud byste přemýšlel tak DOKLADY od vozidla= ORV1 a ORV2 a k tomu ještě peníze ,ZK je pak nutná u zápisu změny ne u EvK-ale protože s tím autem jezdíte tak ji stejně musíte mít u sebe(ve vozidle!).Kupní smlouvu ukažte (kopii) až bude nějaký zádrhel-ta nezajímá aní úředníky na registru vozidel .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]