Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíjení AKB

Od: diesel® odpovědí: 6 změna:

Dá se 100% určit,pokud nedobíjí AKB zda je závada v altiku (mám podezření na regulátor napětí)nebo jinde? V motorovém prostoru co je vidět bez demontáže dílů vypadá kabeláž OK,pojistky jak pod palubkou,tak v motor.prostoru jsou OK.. Měřeno nabíjen -dává 12?4V ,měřeno na AKB a taky na Altilku.Jde o Mazdu Premacy rv 99, motor RF3F = 2,0td 66kw

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Při chodu motoru naměřeno na akubaterii 12,4V? Pokud ano, pak je nutno opravit alternátor (regulátor)...vůbec nedobíjí baterii

hodnocení

2x

Jednoznačně závada alternátoru, popř. vestavěného regulátoru.

hodnocení

1x
Jabraka : už celé tři roky? Já jsem třeba problémy s dobíjenim neměl nikdy...

jabraka*
hodnocení

0x

pokud zjistím,že je baterie nedobíjena a nebo přebíjena ,obracím se zásadně na dílnu.Za relativně pár korun mi dílna nastaví celý systém kolem akumulátoru a alternátoru .Od posledního problému už jezdím tři roky.

JABRAKA

hodnocení

Vaši radu p.jabrako hopdnotím jako velmi špatnou.Pokud bych si nevěděl rady -pak se zde neptám a auto by již bylo u autoletrikáře!Ale ne za pár korun, ale stejně nebo dráž než za nový altik, co se dával v Hirošimě v prvovýrobě

hodnocení

Tak vyřešeno-vyměněn altik.původní uložen a půjde na opravu a pak střelit?S tímto (Mistsubischi) mám už tři (dva ale funkční-Magneton ze škůdky a MM z fiatu ritmo)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]