Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zcizené vozidlo v polopřevodu

Od: 325* odpovědí: 3 změna:

jak postupovat v tomto případě? na PČR mi bylo sděleno že pojistku platiti nemusím ale co magistrát? že od odcizení si mezisebou dají vědět , ale samy že neví co s doklady... poradi někdo?!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

neporadí, páč se musíte více rozepsat. Nečetl jsem toto minulý týden?

325*
hodnocení

No jde mi o to jestli doklady s polopřevodem můžou v "klidu hnít doma " když je auto v evidenci odcizenych a je přitom v polpřevodu...zda nehrozí nějaká sankce atd.

nespokojenyurednik

A kde jinde by měli doklady hnít, když ne u Vás doma? Chtěl by jste doklady předat zlodějům? Velký TP je Váš, pokud jste vše nahlásil policii, a máte kopii protokolu o úředním záznamu, respektive o tom že jste podal oznámení, můžete malý TP odevzdat na úřadu, na doklad od policie Vám pracovníci-ce potvrdí jeho převzetí...Jaké sankce by jste očekával? Za co? Velký TP Vám zůstane, pokud bude auto jednou nalezeno policií, bude Vám vydáno poté co policie zajistí případné stopy použitelné k dalšímu šetření, bude o tom sepsán protokol o vydání věci, pak budete řešit, co s autem dál...zda provozovat, nebo dát sešrotovat, nebo dál prodat...K tomu budete potřebovat velký TP. nechápu proč jste auto na sebe nezaregistroval. Zadat auto do registru jako odcizené je věcí policie, ale je pravdou, že na to policie často kašle, dopravním úřadům to podle zákona nepřísluší, ale občas to zapisují do registru za policii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]