Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné studené starty, autorádio

Od: milena8421® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny motoristy, zvláště ty zkušenější kteří by mohli poradit. Koupila jsem vloni v AutoEsa Fiestu 1.3, r.v. 2007. Na pohled pěkná, ale byla bouraná na předek i zadek (díly nelícují, přední nárazník nesedí jak má aj.) .Pochopitelně vše zatajili, nebudu popisovat jejich praktiky že jsem si toho nevšimla, jak se zbavují zákonné odpovědnosti za případné reklamace, jak lžou atd. Bylo by to na dlouho. Prostě se tomu prodejci vyhýbejte obloukem, horší než AAA...bez přehánění. Už jde po nich ČOI - , přišlo prý jim hodně stížností. Našla jsem článek v tisku, takže žádné ,,jedna paní povídala"...

A teď k tomu problému. Po koupi auto startovalo okamžitě, bez problémů 4 měsíce. Pak najednou začalo hůř startovat...koupila jsem novou baterii, problém zůstal. Problém je hlavně u stud.startů... motor nikdy nenaskočí napoprvé, až napodruhé ale jakoby nechce jít do otáček... musím tak půl min. držet plyn, pak jede. Vždy si vzpomenu na starou Š - 120, kterou jsem kdysi měla, taky takhle startovala. Bojím se že v zimě by to mohlo být ještě horší.Teplé starty v pohodě. Myslíte že by mohl být problém ve vzduchovém nebo palivovém filtru? Jde mi o to že než dám auto k opraváři tak bych filtry rovnou koupila abych pak nečekala o den déle než ho opravář sežene.

Pak mám ještě jeden problém... při výměně autobaterie se mi zakódovalo autorádio, v papírech cód nikde není. Nevíte jak ho zjistit? Děkuji předem za rady. Milena.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Kód rádia od bývalého vlastníka nebo přes Ford, možná by šlo vygenerovat podle čísla rádia.. forum.ford-club.cz/...

Palivové čerpadlo - tlak paliva na liště je OK? (změřit přímo tlak na liště). Např. na Focusu bývá přechoďák v konektoru u pal. čerpadla a to pak nedává dostatečný tlak pro start, projevuje se to podobně... forum.ford-club.cz/...

Pak čidlo teploty (diagnostikou načíst jestli hodnoty jestli sedí se skutečností, např. studený motor těžko bude mít 70°C ale tak 15). Opět čidlo může být OK ale je špatný konektor nebo kabeláž... Pak dalších asi 50 věcí, klidně i staré svíce příp. kabely/ cívka apod (slabá jiskra)

hodnocení

asd1: Moc děkuji za vyčerpávající odpověď, hlavně co se týká rádia. To by mohl syn zvládnout. S motorem nevím, ale pokud je tam více možností proč hůře startuje tak asi bude nejlepší dát auto nejdříve na diagnostiku. Opravář kterému chci auto dát na opravu nějakou má, ale nevím zda by nebyla lepší diagnostika přímo ve Fordu. Tam prý by měli zjistit přesnou závadu.

asd1

Tak třeba ten nízký tlak paliva ani špatné čidlo teploty diagnostika nenajde ;) Od Forda dál, obecně v CZ drahý servis a v něm měniči dílů polus - omyl a ty to platíš...

hodnocení

asd1: Slyšela jsem že je Ford drahý, ale to asi každý značkový servis. Auto bych tam dala max. na tu diagnostiku. Tak to dám radši rovnou tomu opraváři, snad si poradí s tou jeho diagnostikou. Jinak prý je výborný na motory tak uvidíme. Jenom mi nejde do hlavy co se mohlo stát že to 4 měs. startovalo krásně a najednou takový problém. Že jsem kupovala zbytečně baterii mi tak nevadí ale bojím se aby to nebylo něco vážnějšího... elektronika, vstřikování apod. U těch novějších aut člověk nikdy neví, často má problém najít závadu i opravář. Ale řešit to musím, mohlo by se to zhoršovat. Zatím děkuji. M. *slunce*

Co se týče toho tlaku na liště nevím kde se to hledá, zeptám se syna.

asd1
Zbytečně platit můžeš nejen baterku, ale taky půlku auta, tak dobře vybírej mechanika... Mmch. u baterky stačí změřit pokles napětí při startu a na 99% víš jestli je dobrá nebo ne (obecně nesmí klesat pod 10V).. Poměrně nedávno autorizák chtěl za diagnostiku 1500,- a to i když nic nezjistil.. Dnes pořídíš diagnostiku za pár stovek tak se vyplatí rovnou koupit svojí (pozor ne každá se kamarádí s Fordem) + SW do chytrého mobilu a na vyčtení základních hodnot to stačí ... Na to autorizák nepotřebuješ, není to nic extra složitého.. Spíš umět vyhodnotit výsledky, někdy je načtená chyba následek, ale příčina je jinde...Na start motor potřebuje kompresi, palivo (správné množství vzduchu i benzínu) a jiskru. Vylučovací metodou postupuješ od jednoduchých věcí ke složitějším. ŘJ palivo dávkuje podle čidla teploty, pokud dává chybné údaje tak je dávka špatná. Podobně pokud čerpadlo dává nízký tlak tak je pro studený start dávka malá.. Tip na tohle je proto, že při dalším startu to už chytne (spalovací prostor se trochu ohřál).Tlak paliva - připojíš na lištu tlakoměr.. Pokud nemáš/ neumíš, tak můžeš zkontrolovat konektor u pal. čerpadla (pod sedačkama) jestli není vypálený neob nemá zelené kontakty.. Taky svíčky jestli vypadají normálně, po neúspěšném startu jestli jsou mokré nebo suché.. Rád bych pomohl, ale takhle na dálku to je věštění...
hodnocení

Baterku jsem původně tipovala protože se mi jednou stalo že málo točila, ale možná jsem na noc nechala něco zapnuté..třeba stačí nedovřít kufr a svítí tam světýlko. Na svíčky jsem taky myslela, protože když na druhý pokus motor chytne tak mi přijde že chvilku běží jen na 3 válce... proto cca půl min. držím plyn. No, opravdu to asi může být cokoli...snad si opravář poradí a nezruinuje mně to. Kde jsou ty časy kdy si trochu šikovný chlap opravil starou škodovku nebo žigulíka sám. Já si dokonce jednou sama vyměnila brzd.destičky a taky sem si tuším že to byl žigulík vyrobila z punčochy klíňák když mi prasknul a v pohodě jsem dojela domů asi 20 km. *palec*Dneska na to koukám jako tele na nový vrata a nepoznám ani závadu, natož abych jí opravila (pochopitelně jen ty drobnější). Přece jen jsem ženská a ne opravář, ale o autech toho vím dost...prošlo jich mýma rukama hodně. Jinak jsem z Chomutovska...asi moc daleko, že? M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]