Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení vozidla bez řidičského průkazu

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Jaký postih řidiči hrozí,při řízení bez řidičského průkazu?

Mám na mysli v případě,kdy si řidičák zapomenu doma.

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jel jsem jednou s kamarádem a ten to měl na 200 Kč na místě. Já jel bez techničáku a vyřešili jsme to domluvou.

hodnocení

Musí přeci existovat nějaký zákon o přestupcích kde je stanovena výše pokuty.

To že jsou někteří policisté benevoletní a výše pokuty stanový podle toho jak se zrovna vyspali je věc druhá.

Je stanovena sankce do 2000 Kč na místě.

hodnocení

0x

Zákon č. 361/2000Sb., §6, odst.7, §125c, odst.1, písm. k), §125c, odst.7, písm. a)

Tam najdete odpovědi na své dotazy.

doplněno 19.05.19 09:06:

@Imgify: Pozor! Správní se v každém případě prodraží. Zapomněl jsi na správní poplatek 1.000,-Kč.

lmgify

Souhlas: povinnost, přestupek, pokuta ve správním (1500-2500) a blokovém ("na místě", "do 2000") řízení.

Osobně bych šel do správního řízení, pokud by vycucaná pokuta na místě byla moc vysoká. Ve správním je ta minimální pokuta 1500 :( . Nevím, jak těžké nebo možné je docílit zastavení správního řízení pro takovou prkotinu.

prukaz

Před týdnem jsem si nechal dát na místě pokutu 2000Kč také dle §125c, odst.1, písm. k) .

A do správního bych to určitě neposílal, protože minimální pokuta je 1500Kč + náklady řízení 1000Kč.

Přestupek spáchán prokazatelně byl, takže nelze vůbec sázet na to, že zcela upustí od uložení pokuty. A odvolávat se, podávat správní žaloby...atd, to mi určitě nestojí za to, ušetřit maximálně 1tis kč.

lmgify

Sakra, ten litr výpalného za správní řízení mi nějak unikl. *sok* :( Budu si muset přečíst Správní řád znovu.

hodnocení

0x

Trochu na zamyslenie: Ako vykladá váš zákon Jazdu bez vodičského preukazu? V praxi je jazda bez vodičáku,že som si tú kartičku zabudol doma, alebo ho nemám vôbec,alebo mi bol odobratý. Posudzuje sa to rovnako?

Je rozdíl jízda bez řidičského průkazu a jízda bez řidičského oprávnění.

Tazatel se ptal na jízdu bez průkazu, kdy si ho zapomene doma.

lmgify

Zapomněl řidičák doma = 1 500 - 2 500,- Kč (60-100,-€) pokuta

Nemá řidičák pro danou skupinu = 25 000 až 50 000,/... (1 000 - 2 000,- €) + zákaz řízení 1-2 /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]