Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepani z pravé strany přední nápravy

Od: kva38 odpovědí: 5 změna:
Felicie1,3Mpi r1999.Z pravé strany přední nápravy ozývá se úplně nepravidelně klepání. Pozoruji,že to začíná po ujetí 5-10km a více v teplém počasí. V zimě minimálně. Jakoby po ohřátí oleje nebo tuku.Zkoušel jsem všechny klouby a silenbloky přes páku. Nic se nehne.Jediná vůle (cca 1mm)a lehké klepání se ozývá při axiálním pohybu s pravou poloosou. Nevím jestli tam ta vůle má být. Čím by to jinak mohlo být? Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

To klepání je slyšet v ostřejších zatáčkách např. vyjíždění z kruhového objezdu? Byl by to začátek opotřebování homokinetického kloubu. Ještě- to klepání je při záběru kol, když auto rozjíždíš nebo i když "pustíš plyn"?

kva38
hodnocení

Zvuky se ozývají na rovině někdy i v zatáčce. Při rozjezdu a v tahu ne,ale při jízdě na volno.Není to nepřetržitě ale chvílemi.Ta axiální vůle na poloose je normální? Ještě jsem zjistil:zvedlý předek zařazená rychlost-při pohybu jedním kolem sem tam je dost velká vůle než zabere druhé kolo
olinl

Jak to popisuješ , tak je to na všech Feldách, spíš autech. Neptal jsem se ještě na ujeté kilometry-tedy opotřebení časem a na dostatek oleje v převodovce, jak je na tom plechový miláček..

kva38
hodnocení

Auto"skoro nové".Najeto 85000km.Teď pod tím zase lezu jako blázen a nikde nic.Myslíš že hledám blechy tam kde nejsou?

lang
hodnocení

0x

Viděl bych to na poloosu a možná i setrvačník a souvislost spojky, ale spíše poloosa, kdyby to bylo auto 4x4 tak by se nejspíš (kromě uvedeného) mohla hlásit závada v kříži kardanu, ono je to složité identifikovat tyhle vibrace, ale logicky vzato bych se zaměřil na poloosu a klouby v ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]