Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu

Od: mate* odpovědí: 22 změna:

Všechny zdravím, můj dotaz je vcelku jednoduchý dle týká se zákazu vjezdu mimo dopravní obsluhu. Dopravní obsluhou se rozumí zásobování. Dle výkladu tohoto zákona není dále specifikováno co se rozumí pod pojmem zásobovní a ani v jiných zákonech není tento pojem upřesněn. Pokud ano tak jestli by mi byl někdo ochoten zákon poslat. Tudíž dle mé teze narážíme na problém s značkou mimo dopravní obsluhu popřípadě mimo zásobování. Dle aktuální znění zákona by znamenalo že vozidlo směřující nebo vezoucí jaký koliv náklad na které koliv místo, popřípadě i kdyby zákezem pouze projidělo nejedná se o přestupek, jelikož není specifikováno co se rozumí jako zásobování a není definováno místo kam zásobování směřuje.

Co si o tom myslíte není to jediný zákon který je neuplný. Dalo by se popřípadě ve správním řízení odvolat proti pokutě?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dopravní obsluha a Zásobování je rozdíl. Podívej se do vyhl. č. 294/2015Sb., dodatkové tabulky, tabulka E13:

Vhodným nápisem nebo symbolem uvedeným na dodatkové tabulce je zpřesněn nebo omezen význam dopravní značky, pod kterou je dodatková tabulka umístěna.
Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem "dopravní obsluha", rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, provozovatelé nebo přepravované osoby mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost.
Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem "zásobování", rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby a vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou.

Snad ti to pomůže objasnit situaci.

doplněno 14.05.19 14:21:

@mate: Pokud vezmu význam dodatkové tabulky doslovně, pak máš pravdu. Ovšem výklad předpisu je takový, že za značku smí pouze vozidla, která provádějí svoji činnost v místech za značkou. Tedy samostatný průjezd není dovolen.

doplněno 14.05.19 16:26:

@re4zon: Promiň, ale blbost jsi napsal ty. Jelikož skoro vždycky něco někam vezu, pak podle tvého názoru pro mě jakýkoli takový zákaz s dodatkovou tabulkou "Zásobování" neplatí. Chápeš tu nesmyslnost tvého výkladu?

mate*
hodnocení

Znenění zákona takového znám, ale není nějak dále objasněno.. Poze strohým vyjmenováním tudíž jsem zásobování za jakékoliv situace pokud auto veze náklad nebo směřuje na nakládku a vůbec by nemělo vadit pokud místem pouze projíždím.

@mate Kvůli takovým jako jsi ty vznikají haldy kravskejch zákonů a předpisů, protože vy musíte mít prostě nalajnováno, že značka zákazu vjezdu mimo dopravní obsluhu v Brně pro tebe neplatí, když přece jsi obsluha co veze náklad do Prahy... *zed*

14.05.19 19:49
mate*
No vždyť jo co není zákonem zakázáno je povoleno.. To platí v každé sféře pokud se nejde mezera v zákoně nedělám nic nezákonného. Ano vznikají sice haldy zákonů, ale většinou tyto novely ještě situaci více znepřehledni a vznikne další místo na to jak zákony využít ve svůj prospěch. Vemte si třeba jak mají být správně umístěny značky troufám si tvrdit že 1/10 z dopravního značení je neplatná. A policie tudíž vybírá pokuty neoprávněně.

mate, prosím, uveďte příklad z neplatnosti značek, kdy policie vybírá neoprávněně, nebo to je jen plácnutí do vody?

hodnocení

2x

Zjednodušeně se dá říct, že "zásobování" je podmnožina "dopravní obsluhy".

A z povahy věci mám za to, že zásobování, resp. obsluha se týká jen daného místa. Tedy pokud tam něco vezeš, můžeš jet. Pokud jen projíždíš, tak ne.

re4zon
Prvni cast je pravda, druha ovsem pekna blbost. Pokud je cil za znackou a spadam do dane kategorie, jet tam muzu. Znacka omezuje VJEZD, ne prujezd. Jak by asi ridic mel posuzovat, jestli znacka plati pro oblast 10m, 500m nebo 20km?

@re4zon Tak PRŮJEZD je vždy podmíněn VJEZDEM, to chápe i průměrně inteligentní blb. Proto už pak není potřeba nějakou vzdálenost polatnosti řešit. Logika...

re4zon
Tak se nad tim laskave zamysli. Jedes, cil lezi v oblasti timto smerem, je tam zakaz mimo dopravni obsluhu. Takte zastavis a jdes si obejit celou ctvrt abys zjistil, jestli je znacka i na druhe strane ulice nebo az o pet ulic dal. Genialni uvaha.

@re4zon Co to píšeš za nesmysly? To, že neznáš místní úpravu nikoho nezajímá. Když nevíš, kam jedeš, tak si objížděj třeba celé město.

re4zon
A, chytrak promluvil. Tak mi laskave vysvetli, jak se rozlisi platnost znaceni v miste, kde je do oblasti u vsech vjezdu bud prujezd zakazan, nebo mimo dopravni obsluhu. Pro lidi co bydli uprostred oblasti je od kazde ze znacek nekolik ulic a krizovatek. Podle tve logiky se tam v tom pripade neda legalne dojet.

@re4zon: Nevymýšlej nesmysly, ernie má pravdu. Při tvém způsobu uvažování dojdeš k tomu, že celý zákon o provozu na PK (z. č. 361/2000Sb.) lze tvým stylem přemýšlení obejít. I když sám tvrdím, že ten zákon je stavěný pro ovce, ne pro myslící tvory, přesto jeho kostra má něco do sebe. Bez ní bychom se na silnicích brzy vzájemně pozabíjeli.

Platnost značení "zákaz vjezdu" se prostě vymezuje značkou "zákaz vjezdu". Co na tom nechápeš? Značka platí po první křižovatku. Za ní už neplatí, takže za křižovatkou si jeď, jak chceš. Pokud budeš vykládat před křižovatkou, OK, pokud až za ní, tak jsi spáchal přestupek. Co na tom pořád nechápeš? Si tu čtvrť objeď, abys našel ulici, kterou se za onu křižovatku dostaneš. Chápeš to už? Lidi, kteří tam bydlí, do takové zony vjet mohou...

@satam Je prokázáno, že pokud chybí značky včetně těch upravujících přednost a vejde to v obecnou známost, tak se v místě sníží nehodovost (řidiči jsou opatrnější).

re4zon
@ernie Zakaz vjezdu plati pro prvni krizovatku? Vetsi kravinu jsem jeste neslysel.
A podpor necim tvrzeni, ze lidi kteri tam bydli do oblasti vjet mohou. Nejde o zadnou zonu. Vylucujes navzajem sva tvrzeni.

Nejspíš jsi toho ještě hodně neslyšel. Třeba to, že platnost zákazových značek (pokud nevíš, které to jsou, tak jsou to ty kulaté s červeným orámováním) ukončuje nejbližší křižovatka. A je to logické, protože řidič, přijíždějící "z boku" nemá šanci se o tom zákazu dozvědět.

A nemotej hrušky s jablky. Nebavíme se tu o zóně ("zónové" dopravní značení), ale o ulici, označené zákazem vjedzu (nějakým) s dodatkovou tabulkou "Mimo zásobování" a "Mimo dopravní obsluhu". Takže se prosím drž tématu a začni konečně myslet.

re4zon
Zakaz VJEZDU zakazuje projet kolem znacky. Ne jizdu v ulici za znackou. A precti si laskave co jsem psal vyse. Bydlim v oblasti, kde by se podle tvoji logiky nedalo k nekolika domum vubec dostat, protoze na VSECH prijezdech do dane oblasti jsou zakazy prujezdu nebo mimo dopravni obsluhu a vzdy je za nimi minimalne jedna krizovatka. O zonach psal ernie, sleduj na co reaguju a zamysli se proc.

Plácáš nesmysly. A ta logika je logika zákona, ne moje. Že současné silniční úřady stanoví dopravní značení občas (no, často) naprosto nesmyslně, o tom už jsem tu psal několikrát. Takže na to "vaše" dopravní značení si stěžuj na příslušném silničním úřadě s tím, že ti úředníci jaksi neznají příslušné předpisy.

Tvoje vysvětlení zákazu vjezdu (Zakaz VJEZDU zakazuje projet kolem znacky. Ne jizdu v ulici za znackou.) je už jen třešnička na dortu. To svéprávný člověk říci nemůže

jabraka*
hodnocení

1x

Já se k své rekreační chalupě přepravuji po cestě,která je takovm zákazem omezena.Správci této cesty,tedy i policie,naši dopravní obsluhu akceptují.To nám stačí.(M.J.jezdí po ní i televizní pracovníci,kteří tu natáčejí seriál :Policie Modrava.)

JABRAKA

Sice máš pravdu s tím vjezdem, ale nepleť do toho další nesmysly. Policie není žádným správcem žádné cesty, tím je obecně její majitel. Ty, jelikož máš za značkou nemovitost, spadáš pod pojem Dopravní obsluha a proto tam můžeš vjet. Ze stejného důvodů (natáčení filmu, seriálu apod) tam mohou i vozidla, která jsou k natáčení potřebná.

hodnocení

0x

mate, nevím, zdali jsem Vás pochopil správně, ale pokud je někde zákaz vjezdu s dodatkem, může tam vjet vozidlo, které splní dodatek. Určitě to není tak, jak si myslíte, že do tohoto zákazu můžete vjet a projet, když vezete zboží do jiného města.

Zákon nestanoví definici, co je zásobování, není třeba na vše zákon. Sám dobře víte, co může a nemůže být zásobování.

Pokud jste pokutu dostal a souhlasil, správní řízení nepomůže. Musíte s přestupkem nesouhlasit, pak bude správní řízení, klidně až k soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]