Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorku nemám, ale platit musím

Od: dasule* odpovědí: 5 změna:

Stala se mi taková věc: Měla jsem motocykl, na něhož jsem platila povinné ručení půlročně, neboť jsem předpokládala, že v zimě jezdit nebudu. Koncem listopadu mi skončila zaplacená lhůta pro povinné ručení a já jsem odnesla registrační značku do depozita. V té době jsem si vůbec neuvědomila, že o tom musím příslušnou pojišťovnu informovat. Motorku jsem dávno prodala. Teď, po asi dvou měsících mi přišel od pojišťovny dopis, že mám dluh a že jestli pojištění nezaplatím, ... následuje dlouhý odstavec o persekucích atd. Jedinou chybu jsem udělala tím, že jsem pojišťovně písemně neoznámila, že jsem odevzdala RZ do depozita, a neposlala jim již neplatnou zelenou kartu. Jinak jsem vše dělala tak, jak mi ukládá zákon. Přesto mi pojišťovna tvrdí, že zaplatit musím. Nechápu, proč mám platit a také předmět pojistného ručení již dávno nevlastním.

Pokud jste někdo z Vás byli v podobné situaci, řekněte mi, jak z toho ven, prosím. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ghj
hodnocení

0x

Ihned písemně ukončete pojištění, a to té doby bohužel zaplatit musíte.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Máte dvě možnosti, buď se zachovat jako tupá ovečka která má místo mozku seno a platit a platit pojišťovně, jen proto, že s e nějaká pracovnice na pobočce asertivně rozhodla, že vezme zákon do vlastních rukou a pro svého zaměstnavatele udělá možné - nemožné..nebo si vyžádat na registru vozidel výpis z registru, kde bude jasně a jednoznačně uvedeno, že motorka byla dočasně vyřazena dnem...XX.XX.XXXX. Předpokládám že jste jí prodala i s doklady a doklady proto nejste schopna předložit...

Dočasným vyřazením vzidla z registru vozidel pojistná smlouva zanikla ZE ZÁKONA. Opakuji, ZANIKLA ZE ZÁKONA: Jste povinna zaplatit jen dlužnou částku do data dočasného vyřazení, ale to jen pokud jste motorku provozovala.Takže zítra vyražte na dopravní úřad, požádejte o výdej dat z registru, a s potvrzením na pojišťovnu oznámit dodatečně zánik pojistné smlouvy. Vaší povinnsotí bylo hlásit na pojišťovně změnu do 15 dnů,ale nikdo vám halvu neutrhne za ti, že jste to nehlásila.

dasule*
hodnocení

Díky moc. Dnes jsem kontaktovala několik poboček pojišťovny a na jedné mi paní řekla přesně stejný postup, jako uvádíte Vy. Navíc se mi, ačkoliv tam nemají úřední den, podařilo od jistého dopravního inspektorátu (po rozhovoru s vedoucím) získat potvrzení o vyřazení vozidla z provozu, dokonce jsem tam reg.značku odnesla hned, jakmile mi skončilo pojištění a motorku jsem neprovozovala. Takže mi paní na pobočce pojišťovny 1/ udělala kopie všech dokladů, 2/ udělala elektronické kopie = scan, 3/ poslala vše kurýrem do Prahy na centrálu. Já jen e-mailem vše pošlu ještě jednou, jak mi doporučila a zbývá mi jen doufat, že to dobře dopadne.

No vidíte, píšete, že zanikla ze zákona. Já si to myslím také, ale praxe se zdá býti jiná. :( Ale ještě jednou moc děkuji.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

mimochodem, pojistná smlouva zaniká také nezaplacením stanovené částky ve stanovenou dobu,ale pojištovny to nechávají být a smlouvy nechávají v platnosti i dlohé měsíce po nezaplacení protože jim jde o klienty

mkat*
hodnocení

0x

Zda sa že im o klientov ani tak nejde ako o peniažky plus doplatky za neuhradenie pohladavky v čas.:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]