Nejste přihlášen/a.
Stala se mi taková věc: Měla jsem motocykl, na něhož jsem platila povinné ručení půlročně, neboť jsem předpokládala, že v zimě jezdit nebudu. Koncem listopadu mi skončila zaplacená lhůta pro povinné ručení a já jsem odnesla registrační značku do depozita. V té době jsem si vůbec neuvědomila, že o tom musím příslušnou pojišťovnu informovat. Motorku jsem dávno prodala. Teď, po asi dvou měsících mi přišel od pojišťovny dopis, že mám dluh a že jestli pojištění nezaplatím, ... následuje dlouhý odstavec o persekucích atd. Jedinou chybu jsem udělala tím, že jsem pojišťovně písemně neoznámila, že jsem odevzdala RZ do depozita, a neposlala jim již neplatnou zelenou kartu. Jinak jsem vše dělala tak, jak mi ukládá zákon. Přesto mi pojišťovna tvrdí, že zaplatit musím. Nechápu, proč mám platit a také předmět pojistného ručení již dávno nevlastním.
Pokud jste někdo z Vás byli v podobné situaci, řekněte mi, jak z toho ven, prosím. Díky.
Máte dvě možnosti, buď se zachovat jako tupá ovečka která má místo mozku seno a platit a platit pojišťovně, jen proto, že s e nějaká pracovnice na pobočce asertivně rozhodla, že vezme zákon do vlastních rukou a pro svého zaměstnavatele udělá možné - nemožné..nebo si vyžádat na registru vozidel výpis z registru, kde bude jasně a jednoznačně uvedeno, že motorka byla dočasně vyřazena dnem...XX.XX.XXXX. Předpokládám že jste jí prodala i s doklady a doklady proto nejste schopna předložit...
Dočasným vyřazením vzidla z registru vozidel pojistná smlouva zanikla ZE ZÁKONA. Opakuji, ZANIKLA ZE ZÁKONA: Jste povinna zaplatit jen dlužnou částku do data dočasného vyřazení, ale to jen pokud jste motorku provozovala.Takže zítra vyražte na dopravní úřad, požádejte o výdej dat z registru, a s potvrzením na pojišťovnu oznámit dodatečně zánik pojistné smlouvy. Vaší povinnsotí bylo hlásit na pojišťovně změnu do 15 dnů,ale nikdo vám halvu neutrhne za ti, že jste to nehlásila.
Díky moc. Dnes jsem kontaktovala několik poboček pojišťovny a na jedné mi paní řekla přesně stejný postup, jako uvádíte Vy. Navíc se mi, ačkoliv tam nemají úřední den, podařilo od jistého dopravního inspektorátu (po rozhovoru s vedoucím) získat potvrzení o vyřazení vozidla z provozu, dokonce jsem tam reg.značku odnesla hned, jakmile mi skončilo pojištění a motorku jsem neprovozovala. Takže mi paní na pobočce pojišťovny 1/ udělala kopie všech dokladů, 2/ udělala elektronické kopie = scan, 3/ poslala vše kurýrem do Prahy na centrálu. Já jen e-mailem vše pošlu ještě jednou, jak mi doporučila a zbývá mi jen doufat, že to dobře dopadne.
No vidíte, píšete, že zanikla ze zákona. Já si to myslím také, ale praxe se zdá býti jiná. Ale ještě jednou moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.