Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta z palubní kamery

Od: superbj odpovědí: 16 změna:
Dobrý večer,
jde pokutovat vozidlo na základě, když já mám kameru v autě s GPS, píše to aktuální moji rychlost a někdo předejde a je vidět, že porušil hrubě rychlost?
jel jsem na 50 km/h padesát a borec mě předjel asi tak o 40km za hodinu více a na novém vozidle mám rozbitý lak. Dělali novou silnici, vyfrezovali a hodně kamenu se trefilo do mého vozdila.. :(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejde, bylo by to měřidlo které slouží k udělování sankcí a to dle vyhlášky MPO č. 345/2002 Sb spadá do kategorie stanovených měřidel a musí být nejen kalibrováno (což ta kamera taky neni) ale i úředně ověřeno (čti "martyrium").

hodnocení

3x

Někdo musí stanovit, jakou rychlostí jel. Definujte prosím, co je hrubé porušení rychlosti?

Pokutovat to nikdo nebude.

car
Pokutovat zákaz předjíždění, který lze dle zakázove značky jde?

bavíme se o rychlosti.

Zákaz předjíždění taky ne, muselo by se jednat o podpůrný důkaz ve složitějším případě. Zapomeňte na to, že se bude policii předávat videa a ona bude hledat viníka a trestat.

mytrix*

@milancukrar: ale ono to právě takto funguje čím dál více. Neříkám, že policie bude hledat každého provinilce za každou blbost na základě videa, ale stačí se podívat do médií jak se kamerové záznamy z aut využívají a rozhodně se u hrubého porušení předpisů nejedná o žádné "podpůrné důkazy" ale naopak ty hlavní a jediné.

mytrix, "...že policie bude hledat každého provinilce..." o tom právě píšu. Normální porušení nebude řešit, ale krizovky,nebezpečí a ohrožení, tak jak je prezentují v mediích, tak ano. Vždyť denně je tisíce přestupků zaznamenaných na kamerách a nic se neděje.

re4zon
A pokud se ridic sam od sebe neprizna, muze si koukat na zaznam z kamery jak chce a k nicemu ji to nebude. Tazatele nechapu, pokud zustaly na silnici kamery, je to problem predevsim spravce komunikace.

hodnocení

3x

Pokud je záznam dostatečně kvalitní, najděte si podle RZ vozu pojišťovnu - ic.ckp.cz/... - zkuste to řešit tam. Jedná se o poškození vašeho vozu a prokazuje to záznam vaší kamery. Toto bych se nebál v kopii záznamu předložit a žádal po pojišťovně viníka škodu.

Pojišťovna se nějak vyjádří, vy budete pak postupovat dál... třeba nebude mít chlapík pokutu, ale vy dostanete peníze na celolak...

hodnocení

2x

Leda že bys ho na policii udal, že svou bezohlednou jízdou ti poškodil lak a podepřel to záznamem. Je otázka, co by policie vybádala. Lak ti stejně zaplatí pojišťovna, ale bylo by dobré aby to bylo z jeho pojistky.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

to mi pripomina toho organa ktery byl nedavno slavny na netu kdyz zastavil auto a rekl mu ze porusil rychlost, zmeril to podle tachometru ve svem aute:)

kamera neni schvalena pro mereni rychlosti, z kamery ridice auta tezko zjistis protoze auto mas tak akorat nahrane jak je pred tebou, a to obiti od kamenu taky nedokazes, pokud to nebude dobre viditelne na videu a nejspis i to by mohl byt problem

jezevec*
hodnocení

0x

Pokutovat ne, ale pomoct by to mohlo.
Postup je následující - na kterékoliv policejní stanici podej oznámení o okolnostech nasvědčujících tomu, že došlo ke spáchání přečinu POŠKOZENÍ CIZÍ VĚCI. Jako důkazní materiál nech do spisu přidat záznam z tvé kamery. Policie následně ztotožní řidiče auta, které poškodilo tvůj lak a jeho nacionáloe ti sdělí. Ty pak můžeš vymáhat náhradu škody...

re4zon
Ztotozni ridice auta? To by me zajimalo jak to podle vas provede.

jurajjuraj*

jak ho ztotozni? auto ktere te bude predjizdet natocis z jeho praveho zadniho boku a ze zadni strany, podle toho ridice nedohledas , dohleda akorat majitele auta a tim to cele konci

olinl

jurajjuraj, pokud vím, tak vše co se "spáchá" s autem s RZ jde za majitelem vozu a ten si to musí případně vyřídit s někým, komu vůz půjčil nebo pronajímá atd. No neřeší to ale tazatelovu otázku.

radar*
hodnocení

0x

Lze pokutovat vozidlo na základě, když já mám kameru v autě s GPS, píše to aktuální moji rychlost a někdo předejde a je vidět, že porušil hrubě rychlost?

Nelze, tečka.

samosato*

A doufejme, že tato doba ani nikdy nenastane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]