Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé tečky na střeše auta

Od: edudant odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, na laku na střeše auta mám mnoho malinkých, černých teček. Jdou odstranit jen nehtem po jedné a ještě velmi těžko. Neví někdo, prosím, co je to zač a jak tečky odstranit? Za každou radu moc děkuji. Fotky přikládám.
Černé tečky na střeše auta
Černé tečky na střeše auta #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pod nějakým stromem, z kterého kape medovice, jste nestál?

hm*
13.05.19 13:16
hodnocení

1x

Mušince?

michalzlin*
hodnocení

1x

Dobrý den,

přesně tohle se mi přihodilo na stříbrném autě. Na vlhký povrch se nachytal bordel z odsávání z nedaleké svařovny.

Odsávání bylo bez filtru, firma ušetřila a mě to zničilo lak.

Blbec jsem se to tehdy jal odstranit ručním mytím houbou a poškrábal jsem si lak na celé střeše i kapotě.

Nemusí to být ono, ale vypadalo to zpočátku přesně takto.

Michal.

hodnocení

0x

Nevím co je to zač..může to být "cokoliv".

Podíval bych se po okolních autech v místě kde parkujete (doma i v práci) a potom hledejte zdroj znečištění (komíny, továrny, výrobní objekty...atd).

hodnocení

0x

Taky bych to viděl na nějakej průmyslovej bordel - svařovna, slévárna, kovárna, chemička apod.. Co mi hlava nebere je, že je to jen na střeše. Na kapotě není nic?

doplněno 13.05.19 20:51:

Tak snad už jen spekulace. Viděl a dosáhl původní majitel na střechu vozu? Taky je možné, že to umyl kam se dostal. Např. naše uklízečka uklízí perfektně, ale jen do výše svých očí. Pro nás vysoké je to zážitek *nevi*.

edudant
hodnocení

Na kapotě, ani nikde jinde to není. Jenom na střeše. Myslel jsem, jestli to není ta vzdušná koroze, ale je to jen na střeše. Tak nevim. Auto jsem takto koupil.

hodnocení

0x

Sú to mušince. Dole idú dobre s nitrocelúlozovým riedidlom,čiže acétonom,len pozor na lak. Odskúšať na laku kde to nebude vidieť.

mk2gtd
hodnocení

0x

zkus hrubý claybar

edudant
hodnocení

Díky moc za radu, mušince mě teda nenapadly. Vzhledem k velikosti a k tomu, že jsou všechny zhruba stejně veliké to budouu asi mušince. Vyzkouším opatrně ten aceton. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]