Nejste přihlášen/a.
Mám druhé auto na LPG a vždy jsem si nechal namontovat nový LPG systém a to proto,že vím v jakém stavu jsou vstřikovače,reduktor,nádrž a kdy byly měněny filtry.Jezdím na revizi a zároven výměnu filtrů k firmě co mi systém namontovala.Za rok a půl se mi investice vrátila,nájezd roční asi 20tkm.Pochybuji,že by jsi našel firmu,která by ti systém namontovala a zároven by to nebyl její matroš.
Záleží na servisákovi. Musíš sehnat nějakého soukromníka s oprávněním na příslušný typ zařízení a s ním se domluvit. Pozor, ne každý kdo dělá LPG má kulaté razítko na libovolný systém - výrobci (resp. distributoři) si školí na svá zařízení každý zvlášť. Nevidím důvod, proč by například nádrž pokud bude mít v pořádku datum platnosti nešla použít. To ostatní (například reduktor) záleží na stavu. Různé trubičky asi ne, protože jejich novým kroucením by mohlo dojít ke zmenšení pevnosti.
Mimochodem, pokud je to zařízení z bazaru holandské, tak na to rovnou zapomeň.
Do použitého systému bych nikdy nešel, ten je dobrý leda na náhradní díly. Tomu systému bude hlavně chybět certifikát, který osvědčuje, že je možné ho namontovat na dané vozidlo a bez toho certifikátu ti to nikdo solidní nenamontuje, protože to je prakticky nepřihlásitelné. Jezdit s "černou montáží" vůbec nedoporučuji, hlavně by to znamenalo každé 2 roky před TK systém vyndat, jinak neprojdeš. Na tvého Fokuse stojí dnes nový systém i s montáží a přihlášením +/- 23 tisíc Kč, provozem na plyn šetříš u tvého motoru při současných cenách cca 1,30 - 1,50Kč/km. Návratnost si určitě umíš spočítat sám. Budeš mít nový systém s plnou zárukou a bez starostí se starou demontáží.
Jen tak na okraj: Docela by mě zajímala cena toho starého systému včetně případné montáže. Případně ušetřených pár tisíc nestojí za následné problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.