Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřený přední nárazník

Od: michalb* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit, včera jsem si dovezl nové auto škoda rapid v bílé metalíze a po dnešní návštěvě OC jsem po příchodu k autu zjistíl, že mi někdo odřel přední nárazník na pravé straně viz foto. Jsem z toho zhnusený, taký hovada lidi jsou ... poradil by někdo co s tím? Děkuji.

Odřený přední nárazník
Odřený přední nárazník #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

levné řešení - bílý "fix" na pneu a plasty - zaleštit. Levnější - nechat být - do půl roku (pokud budete jezdit) těch vad přibude ...

Dražší - nechat rozleštit specializovanou firmou.

nejdražší - nechat přelakovat

doplněno 10.05.19 18:50: Oni to rozleštění provedou v pohodě. Kde chybí, kapnou kapku barvy a nebude to vidět... Teda na první pohled. Že to odpadne za půl roku, to už bude mít poškrábanou i střechu...
007cz

To zakápnuté nebude mít potřebnou tvrdost jako okolní lak na rozleštění, nějak to zamaskovat jde ale opravdu jen zamaskovat. Pokud je to nové auto a chce ho mít jako nové tak jediné lak na celý nárazník.

hodnocení

1x

nauč se s tím žít... nechat to lakovat a při dalších návštěvach OC se mi stat něco podobneho, tak mě odvezou nohama napřed... domě nedavno nacouval 80lety dědek..nenadělaš nic..

007cz
hodnocení

0x

Rozleštit nejde, není tam co leštit. Pokud to má nějak vypadat tak jedině nastříkat celý nárazník.

fik
hodnocení

0x

Rozleštit není co,lak je odlouplý. Myslím že škoda auto to bude taky nabízet,lakovací tužka přímo na tvůj odstín laku. Když si s tím pohraješ,téměř to nebude vidět. Mnohem dražší možnost je přelakovat,ale nemá smysl,jak budeš jezdit,podobných věcí bude chtě nechtě přibývat a jen by jsi lakoval pořád dokola

michalb*
hodnocení

Tak to jste mě nepotěšili :( Přelakovat celý nárazník jen kvůl těmto dvěma "oděrkám"?! To mi příjde přehnané ... Nestačil by jen zástřik do ztracena?

S tou tužkou od škodovky jsem už něco slyšel, ale je to opravdu tužka nebo štěteček?

007cz

Nejjednodšší bude nechat to zaretušovat v lakovně a zvyknout si,,,ty tužky jsou na prd.

romann*

Já bych tohle na novém autě řešil zástřikem, ale chce to najít šikovného lakýrníka. Kdyby to byla jen malá tečka, ale máš to prýsklé docela dost, abys to řešil štětečkem, nebo tužkou.

007cz

I na ten zástřik musí nárazník dolu a bude to poznat. To už je lepší udělat ho celej, moc neušetříš.

romann*

Zase když je lak nový, není zašlý, dá se trefit přesný odstín. Zajel bych do lakovny, tam poradí nejlíp.

007cz

Ten zastrik bude znát i na novém laku, ale máš pravdu v lakovne to posoudí nejlépe.

fik

Tomu se říká lakovací tužka,ale je tam takový tenký štěteček. Když si s tím vyhraješ,nic nepoznáš ani z půl metru. Lakovat celý nárazník to by jsi mohl pořád dokola,lidi jsou hovada,hned ti otevřou dveře tak že ti třísknou do auta a nezajímá je to. Když vycouvávají a ťuknou,samozřejmě odjedou-mohl by jsi lakovat pořád dokola-chápu že je to nový auto a že tě to bolí na duši,ale když dneska má řidičák každej tak to je holt těžký.

Zástřik do ztracena jde,ale poznat to bude možná víc než od tý tužky...zkušenost je že i v profi lakovně čas od času netrefí zcela na chlup přesný odstín a pak to tam při určitém úhlu pohlledu pěkně svítí

hodnocení

0x
Poradit tazateli aby nechal přelakovat celý nárazník můże snad jen majitel lakovny nebo místní"poradce".
Lidi přemýšlejte probůh. Vżdyť by to lakování stálo majlant a ještě bude tazatel cca 3-5 dnů bez auta a platit si to bude sám. Na havarijko to fakt není.
Origo laková tužka stojí max. 1500 Kč a pomůže daleko víc.
Za tužku dá 1500 a bude to "nějak", za nalakování nárazníku dá o tisícovku víc, a bude to mít jako nové.
Za lakování nárazníku 2500 Kč, no tak to potom jooo...za tu cenu to bude u souseda v kůlně (smích).
007cz

2500 kč za díl je standartní cena, nárazník je sundaný za pul. hodiny. Laková tužka je v tomto případě k ničemu,,,,,kuky nědělej ze sebe hlupáka.

Beru cenu komplet všeho. Uvažovat pouze cenu za lakování je zavádějící.
*ua*
007cz

Lakování + 1hod práce, dejme tomu 3000kč, to jsou 2 tužky, kterýma to jen naprasíš.

hodnocení

0x

Laková tužka stojí do 300Kč... A v daném případě účel splní... Nebude to nic moc, ale když zjistí, že to bude přelakovávat každé 3 měsíce... Vždyť máte určitě všichni zkušenost, že šrámů jenom přibývá...

Stalo se mi, že jsem přišel k obchoďáku a měl jsem promáčklé dost silně oboje boční dveře... A lístek nikde... A už jsem si v té době neplatil havarijní... :(

Nejhorší je, že to člověka moc mrzí... Je to nové a hezké a musí se naučit žít s tím, že nic hezkého nemůže mít...

Musíme si zvyknout, že je to drahý spotřebák... Bohužel... Pokud kolega bude jezdit denně, nebo stát někde na veřejnosti... Tak doporučuji tužku (zabílit) a trochu to rozleštit... A zvyknout si...

Minulý týden jsem viděl hezkého Peugeota v metalíze a celý byl "zabarvený" , maska , blatníky , přední nárazník a kapota...

Údajně mu do auta či pod auto vběhla kuna a a za ní utíkal velký pes...

hodnocení

0x
To vypadá jak od nákupního vozíku a nic to není. Lakovat celý nárazník opravdu ne, to bys musel po každém nákupu. Mně auto nějaký magor odrel daleko víc. Nárazník a blatník a ještě promackl. Prostě magor. Na menší oděrky jsem si vyptal v servisu malou skleničku s barvou i steteckem a to samé lak. Neboj, za pár dní budeš otukany ze všech stran.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]