Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie - výdrž v mrazu

Od: stepan* odpovědí: 6 změna:

Ve felicii mi začala s mrazy zlobit baterka, resp. předpokládám, že je příčinou. Po týdnu jsem startoval auto a svítila kontrolka a nestartovalo. Po opětovném startu už to bylo ok, ale nešlo radio a tak. Po nějaké době jízdy ok. Další dny už start ok, radio prvních x kilometrů nejde (což mi nevadí), nicméně co mě zaráží - na volnoběh nebo pokud nepřidávám plyn - svítí světla a podsvícení palubky méně, při rozjezdech a plynulé jízdě s přidáváním plynu svítí světla a palubka dokonce snad i víc než normálně. Baterka je v autě několik let, plánuju jí vyměnit, nicméně teď na to není moc čas, auto na využívané na stěhování a tak. Je to opravdu chyba baterky nebo to může být třeba alternátor? A pokud mrazy trochu poleví, zlepší se alespoň o něco její výdrž? Je jasné, že nebude jako nová, ale alespoň na úroveň co byla před lednem by to bylo fajn. :) Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Četl jsem váš dotaz několikrát páč ta závada je taková zvláštní. Pokud jste napoprvé nenastartoval a napodruhé bez dobíjení baterie ano tak to baterkou nebude. Pokud normálně nastartujete a rádio nejde tak myslím že to ani nebude alternátorem že by nedobíjel protože rádio proti startéru nebere skoro nic. Já osobně bych to typoval na špatný kontak ve spínací skřínce.

1jara*

Trefa do černého spínací skříňka.

stepan*
hodnocení

ještě dodám - bohužel je teď auto využíváno tak, že jezdí cca 3 - 4 krátké jízdy po praze (5-10 km). O víkendu potřebuju dojet na chalupu, tak mi taky jde o to, aby mě to někde nezradilo. Nicméně spíš by se tou jízdou měla nějakým způsobem dobít a mělo by jí to prospět, ne? (od listopadu jsem delší trasu nejel a teď ty mrazy..) jsem trochu antitalent, auta nejsou můj obor.:)

jarda2*

Tak bud bude spatny alternator, zejmena regulator s uhlikama - coz je zalezitost asi za 3 stovky a na 2 sroubky, nebo akumulator. Zmereni napeti za chodu motoru by napovedelo (bez zateze na volnobeh a se zatezi (svetla) pri cca 3000 ot)

stepan*
hodnocení

dekuji za postreh, planoval jsem s tim neco udelat behem "jarniho" servisu - do minuleho tydne vse bez problemu. Jenze kazdodenni kratke jizdy a pak tyden stani v zime... potreboval bych "ujistit", zda pokud takhle budu jezdit dal, tak krome nefunkcniho radia baterka vydrzi...bohuzel jsem v situaci, kdy nemam absolutne cas to resit ba auto nekam davat..

raadek*
Tak ji alespon davejte na nabijecku. V mrazech trpi i nove baterky. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]