Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto táhne doprava

Od: jirka123 odpovědí: 11 změna:
Zdravím, nedávno se mi vyměňovala zadní ramena se silrntblokama a od té doby mi auto táhne hodně na pravou stranu. Zítra jdu na geometrii. Dá se to geometrií srovnat nebo bude problém nekde jinde. Jinak pred výměnou ramen auto tímto způsobem netahlo na stranu.
Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smutnyklaun*
hodnocení

2x

A proč jdeš na geometrii?Co ti je do nějaké geometrie?Odborníci vyměnili ramena a zřejmě jim něco uteklo,tak ať udělají geometrii oni na své náklady a hlavně ať odstraní závadu.Jistě jsi jim za to zaplatil,nebo ne?Takže máš taky nárok reklamovat fušerskou práci.

007cz

Ale on píše ,,se mi vymenovala,, možná sama.,,,,nikdo neví jak znělo zadání zakazky, nebo si to dělal sám či kamarád v garáži bez geometrie. Jinak, nikdo neví co je to za auto, nápravu. U spousty aut jde geometrie bez problémů dělat i vzadu.

007cz

Nechápu kdo takový blábol obodoval

hodnocení

0x
To po výměně ramen neprovedli kontrolu a seřízení geometrie? Co to bylo za "servis"?
Samozřejmě seřízení geometrie by mělo pomoct, pokud nebude problém jinde.

hodnocení

0x

U běžných aut se dá nastavit jen sbíhavost, tedy "šilhání" předních kol, pak jsou tam věci jako příklony, záklony, odklony, závleky, diference úhlů v rejdu a ty bývají dané z výroby proporcema dílů a umístěním bodů kde jsou uchyceny, tedy postavení kol je dobré nejsou-li uložení vymlácená, části zavěšení nejsou ohnuté, nebo body uchycení vychýlené do jiné polohy třeba následkem nehody. Uvedené potíže může způsobit i nesprávná montáž.

hodnocení

0x

Špatně udělaná oprava. Reklamuj a požaduj uvedení do provozuschopného stavu. Když budeš dostatečně důrazný a nenecháš se odbýt, budou muset opravit svou práci a nebudeš platit zbytečně geometrii a případné další voloviny. Ten servis snad ani neudělal zkušební jízdu, ne? Šlendrián.

doplněno 09.05.19 23:17:

@007: Nerozumím ...

doplněno 10.05.19 08:57:

@jirka123: Pak je nejspíš po té výměně rozhozená geometrie celého auta, nejen přední nápravy. Tedy proměřit komplet geometrii vč. zadní nápravy a uvést do souladu s tech. předpisem.

007cz

Jaký servis? Víš neco co mi nevíme?

007cz

satam,,,všichni kritizují špatně odvedenou práci,,šlendrián,, reklamuj,,fušerskou práci apod, jenže je to jinak ,,kamarád doma v garáži vymění ramena, čep cokoliv a pak se jede na geometrii běžná praxe u ,,domácí,, opravy. u octavie2 je vzadu víceprvek dost citlivý na geometrii po jakémkoliv zásahu je nutná.

jirka123
hodnocení

Nebylo to děláne v servisu. Jinak se jedná o Octavii II. Můj dotaz je jestli je tohle normální a zda mi na geometrii pomůžou. Já se obávám, že bude problém ještě někde jinde . Ramena se dělala z důvodu, že jsem měl sjety vnitřky gum na zadní nápravě. Zajímalo mě jestli někdo neřešil podobný problém, že po výměně ramen táhne auto opravdu hodně doprava.
asd1

Normální to není a u spousty aut jde geo seřizovat i na zadní nápravě. Pokud to začlo po práci tak tam problém je. Změřit geo je základ, podle hodnot to nasměruje k hledání co je blbě - nemusí to být chybnou montáží, ale může být i něco ohlého atd.. Kompletní geo jde dostatečně přesně změřit i doma s pár jednoduchýma pomůckama (používám laser. vodováhu a lať, ale je třeba trochu umět počítat a měřit...

hodnocení

0x

To se srovná, to je obvyklé... Proto s eta geometrie hlavně dělá!

Normální slušný servis či automechanik udělá, nebo spíš nechá udělat i geometrii. To je základ... Mělo by to být standardem...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]