Nejste přihlášen/a.
Pěkný deštivý den,
včera se mi stala taková nemilá věc, najel jsem na dálnici A5 v úseku mezi Mistelbach a Schrick (jestli tam náhodou taky někdo nejel :D) z dálnice jsem sjel hned na prvním sjezdu, bohužel omyl v navigaci. Byl jsem na ní ani ne 5km, ale projížděl jsem kolem nějaké cedule, kde se psalo něco jako Kontrolle a všude tam mají kamery...Takže, teď se obávám průseru Někdo nějakou zkušenost? Díky...
Ještě dodám, že jsem doma pro jistotu koupil online známku s okamžitou 10 denní platností, vůbec nevím, jestli to k něčemu bylo, platnost tam je sice v den, kdy se to stalo, ale jestli si porovnají čas nákupu a projetí nějakou kamerou ...
Je fakt, že ty kruháče kolem A5 jsou značené příšerně a snaží se řidiče za každou cenu dotáhnout na dálnici. Dobrá navigace s těmi kruháči pomůže.
Okamžité zakoupení online známky by mohlo mít smysl na Slovensku (prý až do půlnoci) nebo v Maďarsku (oficielně 1 hodina). V Rakousku se sice dá online koupit také, ale podle rakouských zákonů se online nesmí prodat zboží s okamžitou platností, ale pouze s platností posunutou o 14 dnů.
Nepíšeš který to byl směr, ale někde v těch místech je ve směru do Vídně také kontrolní místo pro náklaďáky a rychlost je v době kontrol pro všechny striktně omezená na 80 km/h s automatickou kamerovou kontrolou (opravdu z toho úseku posílají pokuty i k nám).
Kontroly na známky rakouské policie, které jsem zažil, byly vždy na výjezdu z dálnice a byly udělány jako dočasné zúžení silnice a omezení rychlosti přenosnými značkami. Možná už ale mají i něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.