Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najel jsem na Rakouskou dálnici

Od: alexandr* odpovědí: 11 změna:

Pěkný deštivý den,

včera se mi stala taková nemilá věc, najel jsem na dálnici A5 v úseku mezi Mistelbach a Schrick (jestli tam náhodou taky někdo nejel :D) z dálnice jsem sjel hned na prvním sjezdu, bohužel omyl v navigaci. Byl jsem na ní ani ne 5km, ale projížděl jsem kolem nějaké cedule, kde se psalo něco jako Kontrolle a všude tam mají kamery...Takže, teď se obávám průseru :) Někdo nějakou zkušenost? Díky...

Ještě dodám, že jsem doma pro jistotu koupil online známku s okamžitou 10 denní platností, vůbec nevím, jestli to k něčemu bylo, platnost tam je sice v den, kdy se to stalo, ale jestli si porovnají čas nákupu a projetí nějakou kamerou ... :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Něco podobného se mi povedlo před vánoci u Vídně, bez následků.

joudis*
hodnocení

0x

Jak se říká "Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko" Vyčkat zda se písemně pozvou z A, a následně řešit situaci. Jednalo by se případně o nevylepenou známku na vozidle kde ale datum na znamce souhlasi.

hodnocení

0x

Nastav si v navigaci, aby se vyhýbala placeným úsekům.

alexandr*
hodnocení

Ano, to jsem měl, bohužel navigace špatně oznámila výjez z kruhového objezdu.

Je fakt, že ty kruháče kolem A5 jsou značené příšerně a snaží se řidiče za každou cenu dotáhnout na dálnici. Dobrá navigace s těmi kruháči pomůže.

alexandr*
hodnocení

Souhlas, to značení je fakt tragický, navigace zařvala sjeďte, já sjel a najednou cedule dálnice...A couvat na nájezdu mi přišlo jako horší nápad, než sjed na nejbližším exitu..

hodnocení

0x

Okamžité zakoupení online známky by mohlo mít smysl na Slovensku (prý až do půlnoci) nebo v Maďarsku (oficielně 1 hodina). V Rakousku se sice dá online koupit také, ale podle rakouských zákonů se online nesmí prodat zboží s okamžitou platností, ale pouze s platností posunutou o 14 dnů.

Nepíšeš který to byl směr, ale někde v těch místech je ve směru do Vídně také kontrolní místo pro náklaďáky a rychlost je v době kontrol pro všechny striktně omezená na 80 km/h s automatickou kamerovou kontrolou (opravdu z toho úseku posílají pokuty i k nám).

Kontroly na známky rakouské policie, které jsem zažil, byly vždy na výjezdu z dálnice a byly udělány jako dočasné zúžení silnice a omezení rychlosti přenosnými značkami. Možná už ale mají i něco jiného.

alexandr*
hodnocení

Pokud známku koupíte jako právnická osoba, vzdáváte se práva na odstoupení a tím pádem známka platí ode dne zakoupení, viz The only difference regarding the purchase as a private individual, is that the consumer protection period does not apply to companies. This means that the digital vignette is valid immediately. asfinag.at/... by měla opravdu platit v ten samý den...ale kde je pravda nevím :)Ano, byla tam spousta cedulí ohledně rychlosti a něco s náklaďáky a pak ty zmíněné kamery.. Takže pokud se opravdu kontrolovala pouze rychlost, tak jsem v klidu, protože jsem tam tou 80kmh jel. Díky za radu!

Kupoval jsem rakouskou známku vždy alespoň s denním předstihem, nicméně na dokladu o koupi je uvedena platnost - datum včetně času a také datum a čas koupě. Na základě těchto údajů je možné zjistit, zda tato dodatečná koupě měla smysl.

xenofob
hodnocení

0x

v Rakousku to fyzicky kontroluje společnost ASFINAG často za asistence policie, stalo se mi to samé, bohužel na výjezdu z dálnice už stál VW transporter s hlídkou, stálo mi to asi 130 éček a strvzenka za UHRAZENOU pokutu byla SOUČASNĚ JENDODEní DÁLNIČNÍ ZNÁMKOU*smich*

hodnocení

0x

Nestane se nic horšího, než že Vám domů přijde nějaký doporučený dopis v němčině s číslem účtu a variabilním symbolem a částku v řádu 100 euro. Vy to zaplatíte a bude to dobrý. Pokud se vůbec něco stane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]