Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem při výjezdu promáčkla o sloupek obě pravé dveře a odřela. Suzuki Sx4 .Máme havarijní pojistku. V servisu Suzuki v blízkosti nepracují a nemám nikoho ,kdo by mi poradil,co mám udělat a kolik bude asi oprava stát. Jak postupovat? Potřebuji to nějak rychle vyřešit a sehnat finance.
Máte havarijní. Zavolejte na info linku své pojišťovny a nahalaste škodu. Možná vám tam poradí i jejich smluvní servis. Finančně si připravte spoluúčast, se kterou máte sjednané havarijko. Tu máte napsanou ve smlouvě.
Můžete volat hned nebo zítra na pobočku nebo volat infolinku. To je na vás. Nic nepromeškáte.
Cena opravy vás nemusí zajímat. Vy zaplatíte v servisu spoluúčast, kterou máte sjednanou ve smlouvě a zbytek doplatí pojišťovna. Na totálku mi to nepřijde.
Děkuji za zájem,dojdu na pobočku zítra.Nevíte ,v jakých cenách se pohybují opravy,třeba ty dveře? Musím do servisu Suzuki se objednat zítra,snad najdeme cestu přijatelnou .Za každou chybu se platí,bohužel .
Myslete si ,že jsem praštěná ženská,ale vůbec nevím,co mám nahlásit pojišťovně.Vyjížděla jsem , lekla jsem se nezvyklého zvuku ,volant nechtě na pravo a narazila na bránu a sloupek.
ťěžko soudit, ale značkový servis tohle opraví tipuji do 60-80 tisíc. Soudím dle: dvoje dveře, oprava- výměna prahu, lakování, mraky práce. Ale ani suma přes 100 tis.není mimo realitu.
Nevím jaká je jejich tabulková cena tohoto auta, ale může to dopadnout taky jako totální škoda. Nicméně nevím proč se stresujete sehnáním peněz, pokud máte pojistku. Bude vám nabídnuto plnění na účet servisu a vy doplatíte jen spoluúčast. Obvykle 5000,- ale neznám vaši smlouvu.
Že by auto odjelo příští týden opravené, na to budete asi muset zapomenout.
Nové dveře s lakem..to bude ranec, pokud je pojištěné zaplatí pojištovna vy jen spoluučast,jezdit se s tím dá. V servise dostanete náhradní vuz.
ranec...jak tu někdo píše třeba 100tis, záleží na servise, dílech atd. ale to bude platit pojištovna,pokud je auto pojištěné. Vy jen spoluučast.
Hodně záleží v jakém stavu jsou prahy a sloupek. Pokud to spraví jen nové dveře, tak to bude rychle (a levné - ale to vás tak moc zajímat nemusí). Pokud se bude muset spravovat i sloupek a prahy, tak to odhaduju minimálně na 14 dní. Libovolný autoservis vám řekne první odhad co se asi bude muset spravit. Další vyřízení přes pojišťovnu.
Některé havarijky jsou omezeny pouze na pozemní komunikace, takže si řádně pročti pojistné podmínky.
Celé by to pak šlo za tebou, což v tomto případě nebude nic levného. Klidně to můž letět i přes 100tis kč. (autoriz. servis)
Ano, v autorizovaném servisu ano. Ale kdo nemá havarijní pojistku, tak by byl blázen, aby s tímhle jel do autorizovaného servisu. Běžný servis tohle opraví kolem 10-25 tis. Kč podle toho, jak moc velký garážník to bude. Dveře z vrakáče a lak, není tam moc co řešit. Přední jsou dokonce ještě na hranici vyklepalnosti.
práh je taky drblý ,máte pravdu.nevím,co taková věc stojí a co s tím se dělá. Nahlásila jsem na na ČPP,kde máme havarijko,v servisu Suzuki ,kde se to kupovalo,mi porad ísnad.
Pokud to pojišťovna neuzná jako totálku,což velice pochybuji,do značkového servisu bych to na opravu nedával.Tam by to opravdu mohlo stát klidně i 80 tisíc a 3 měsíce žádná doba.Ten práh je poškozen,ale šikovný karosář ho vytáhne bez problémů.Dveře se dají sehnat v barvě z vrakoviště a je to hotové do týdne v pohodě i s nalakovaným prahem.Pojišťovna zaplatí a jezdí se dál.
Záleží na tom, co má v pojistce. Může tam mít výraznou slevu při použití servisu doporučeného pojišťovnou.
Já osobně jsem podobnou (jen trochu větší) havárku řešil tak, že jsem obešel několik známých servisáků, ti mi řekli za kolik by mi to "neznačkově" udělali (mám starší auto a značkový servis není vhodný). Pak bych si nechal poradit, zda by se mi vyplatilo tlačit na plnění rozpočtem (bývá převážně u starších aut kde se pak výhodně opatří díly z vrakáče) nebo na uhrazení servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.