Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ridicsky prukaz

Od: stana* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,před 10i lety mi ukradli ridicak a v ten rok mu koncila i platnost. Nový jsem nevyrizoval. Od te doby jsem ho totiž nepotreboval,ale ted jo. Muzete mi rict dalsi postup a sankce,předem dekuji moc za odpoved na email. S pozdravem Stana

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S nějakou pokutkou bych asi předem počítal... Taky záleží na věku tazatele - možná mu bylo ukončeno i řidičské oprávnění...

O odkazu je jen použitelné :

Poplatek 200 Kč za vydání řidičského průkazu se platí pouze v případě, že do dokladu zapisujete nové skutečnosti na vlastní žádost, například když po svatbě je nutn/.... Poplatek také zaplatíte, pokud řidičák ztratíte, poškodíte, bude vám ukraden nebo jinak zničen

Ale na začátku již špatně píšou, že řidičák je na 10 let. Tak to není, je na 5 nebo 10 let, podle druhu oprávnění.

re4zon
hodnocení

1x
Kradez bych nenahlasoval. Sel bych zazadat o novy s tim, ze stary proste nemam. Nesmite se ale nechat dotlacit k podpisu toho, ze jste ho ztratil. Jednoduse neni, vy jste vyvinul veskere mozne usili k jeho ochrane a presto ho nemate.
07.05.19 08:41

*palec**palec*

hodnocení

1x

Jak víte že Vám byl ukraden?Proč jste to neřešili HNED,máte jediné štěstí ,že přes Vaši ...nenahlášení krádeže (pokud to tak bylo)lupič nezneužil Váš ŘP (mohl způsobit nehodu,spáchat větší TČ... ) a Vy byste se s tím svezli-ono by stačilo jen pokuty za parkování.

Jinak dnes hlásit krádež je bezpředmětné. Normálně zažádat o vydání nového-pokud bude chtí starý- někdy jej mám doma založený ale nemůžu nalézt (dle věku-to víte,jestli jej našli děti,nebo to víte-stěhování atd)

asd1
hodnocení

0x

Nahlásit krádež a zažádat si o nový (odbor dopravy)

stana*
no jo,ale ten ridicak propadl pred deseti lety a toho si urednice vsimne...
asd1

Hlavu ti neutrhne ;) Na otázku kde je starý bych odpověděl že byl ukraden, nejspíš se zeptá jestli to řešila policie tak ještě neoznámeno. Pak se zařídíš podle možností... Jestli chceš řidičák tak tam beztak musíš, příp. někoho zplnomocnit...

Hmm krádež a po deseti letech?to by se policajti nasmáli a nic neřešili-ještě možná tak postih dotyčného za včasné nenahlášení TČ!

asd1

Ty budeš policajt, že? Smát by se mohli jak chtěli, ale sepsat by to museli. Že byl ukraden jsem zjistil dnes, byl v tašce a není, ztráta vyloučena = musel být ukraden, tak to oznamuji a chci to sepsat. Ale tipuju že úřednice to moc řešit nebude.. Pokud nebude zrovna nas...štvaná a nebude mít chuť někomu zaškodit...

petrpan

jasně, byl tam a není tam je to jasná krádež :D :D 10 let starý řidičák by vážně neřešili...

Asd1- nejsem ale po deseti letech hlásit údajnou krádež o který ani neví zda-li to byla či nikoliv?Nezdá se Ti to trošku na paličku?

petrpan
hodnocení

0x

když skončila platnost, asi bych neřešil kam se poděl, když paní bude příjemná klidně jí podepište ztrátu a dám vám pokutu 100 korun... když vás chytí je to pokuta do 2000 kč... jízda bez řp porušení ust. § 6/7 a), 125c/1k zák.č.č 361/2000 Sb. ...

(bez bodu)

asd1

Krádež bych hlásil právě kvůli té pokutě za ztrátu. "Nemůžu ho najít, ale neztratil jsem ho" vypadá blbě ;) Obzvlášť když je opravdu ukradený...

re4zon
Na "vypada blbe" prdim. Podstata je neplatit pokutu za neco, co nikomu neskodi a nemuset kvuli tomu lhat a stravit hodinu sepisovanim zbytecneho protokolu na fizlarne. Pokud ho skutecne nikdo neukradl, coz asi tezko.
petrpan

jasně ale 10 let už je promlčené :D

re4zon
Je, ale zkuste to vysvetlovat urednici. Minimalne bude chtit potvrzeni od pcr a hodine tam se stejne nevyhnete.
petrpan

nechtějí protokol proboha... hlásit se to na pčr nemusí ...

petrpan
hodnocení

0x

i za krádež vám dají pokutu je to fuk :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]