Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie nejde nastartovat

Od: vostrejapzitek odpovědí: 4 změna:

Vážení,

Po delším hledáním tohoto tématu jsem nic takového nenašel a tak se ptám vás,

Včera jsem po náročném dni dojel na parkoviště před můj dům. Po zastavení jsem si všiml že jsem zapomněl koupit dárek pro mou 14ti letou neteř a tak jsem chtěl nastartovat. Inu, nic. Po otočení klíčkem se nic nedělo. Při sešlápnutí brzdového pedálu jsem k mému překvapení zjistil, že nejde sešlápnou maximálně o +- 10cm, ale rozhodně ne na podlahu a po těch 10mm brzdový pedál vyvolává takový odpor že nejde zmáčknout. Po pár šťourání se v tom se mi zničeho nic povedlo při otočení klíčkem udělat aspoň něco, a to že se začal točit startér tudíž autobaterie je v pohodě. Mám Škodu Felicii 1.3 Combi a předem děkuji všem kdo to dočetli až sem a pokud byste si s tím věděli rady sem s tím at zde je odpověď i na toto.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Děkuji za přidání znalostí... mám vám i poradit?

Že je pedál tvrdší bez nastartovaného motoru je vcelku normální, protože není v provozu posilovač. Brzdový pedál by snad až na podlahu ani sešlápnout jít neměl!

S u nemožnosti nastartování je tolik možností co může být špatně, že se opravdu těžko na dálku radí. Volte servis, nebo alespoň někoho v okolí, kdo autům rozumí.

asd1
hodnocení

0x

Baterka OK (pokles napětí při startu)? Spínačka OK? Startér OK (cívka)? Někdy stačí poklepat na startér.

Brzdy - podtlakový posilovač = když nejede motor neni podtlak ani posilovač.

olinl

Souhlas s asd -spínačka, odlehčovací či hlavní relé v pojistkovce, dotáhnout spoje "kostry" , kontakty na baterii/akumulátoru. Pokud to začalo startovat po vychladnutí motoru, možné je i načaté čidlo teploty chladící kapaliny -cca 360,-Kč.

hodnocení

0x
Jukni ke startéru zda ti nevyhnil konektor na cívce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]