Zdravím lidi, potkal jsem se nedávno s jednou nepříjemnosti kdy jsem z vozidla sundal hlavu, když už byla dole udělal jsem všechny těsnění, hydrostely, váčku, ventily atd, prostě hlava po go ... Najel jsem s vozidlem asi 10 000 a nyní mi vyskočila hlaska, že nemám vodu, zastavil jsem a v soustavě chybel asi centimetr, vozidlo bylo ohřáté a soustava byla hodně natlakována ... V tuto chvíli se voda zase objevila ... Auto moc netopí, ale nehřeje se... Termostat jsem taky dělal a test hlavy je ok ... Dělali se i rozvody s pumpou tak už nevím co by to mohlo být... Hlava byla na freze včetně kompletního čištění ...
Buď jdou spaliny do vody (zavzdušněno spalinama, těsnění hlavy např.) Nebo je protočená vrtule vodní pumpy na hřídeli = nefunguje oběh vody (a v místě hlavy to vaří a zavzdušněno parní bublinou, proto voda tlakuje). Ale když se neví ani jestli to je na buldozeru nebo na mopedu, tak je to věštění z koule...
sorry uplně jsem zapomněl, jedná se o fabii 1, 1,9 TDI RS, PD, ASZ, 96 kw ... s autem jsem po rozvodech najezdil fakt 10 000 je možný, že si to sedalo nebo tak protože jsem se k tomu choval jak k novému motoru... udělalo to jednou, že jsem musel takhle upustit víčko... je možný, že je víčko v háji? ... pumpa+ hlava+ těsnění bylo dělané...
Zkus dat novou nádobku chladící kapaliny i s víkem Jukni jestli se ti do nádobky vrací na volnoběh tou tenkou hadičkou voda pokud ne tak bud je ucpaná nebo muže bejt v háji vodní pumpa Dale bych zvažil vyměnu termostatu zvlašte pokud to cos tam dal je naká pochybná druhovýroba Pokud nic nepomúže budeš to muset znova rozebrat Jaká značka těsnění si dal? Značka termostatu? Dal si i nové šrouby do palice? Utaženo na moment?
asd1
Pokud by neotevíral termostat (seklý v zavřené poloze), tak by topilo výborně = termostat to vylučuje.
asd1
Ovšem pokud to obecně špatně topí (tenhle motor se dlouho ohřívá) a když to tlakovalo tak se topení neřešilo (tj. v okamžiku tlakování topení nekontroloval), tak to seklý termostat být může a naopak je nejpravděpodobnější.
Dam svou skušenost mam tdi 81kw čip na 109kw asv motor Tlakovalo to když sem tomu naložil udělala se hlava se všim všudy i se šroubama A furt sem nak nebyl spokojenej hadice tvrdý tlak v soustavě Vyměnil sem komplet nádobku o dost se to vylepšilo ale furt to nebylo ono Někde sem se dočet že to děla termostat popisovali i proč to dělá ja si to už nepamatuju Duležitý bylo že po vyměně termostatu je vše jak má být
petrpan
já termostat měnil právě... a auto ještě šetřim... hlava se dělala komplet, tu jsem posílal do Řevnic ... ale tak špatný být může, spíš bych ale čekal, ež bude celou dobu otevřený, kdyb byl zavřený tak to topí jak blázen... zkusim zítra osahat hadice
právě že jsem dával INU BOSCH a takovéto značky už si nepamatuju co bylo co ... nepoužíval jsem levné napodobeniny vše co používá kamarád ... utahováno na moment... okouknu tu nádobku, protože mi to pořádně netopilo, už před tím než jsem vše dělal ...
jako jsem vyčený automechanik, ale nedělám to :D tohle jsem delal s kámošem co má dílnu a je v okolí dost známý jako dobrý mechanik ... nevím kde by byla chyba vše bylo podle příručky když to řeknu takhle...
Tak mi to nedalo a šel jsem se na to ještě podávat, když je to studené ... mačkal jsem jen horní hadici a ta byla tvrdá, ale šla zmáčknout... otevřel jsem víčko a zase bublanina... olej ve vodě není ani naopak... auto bez kouře... nechal jsem to běžet a v expanzce žádný pohyb... nikde se nic nevracelo prostě to stálo (studený motor)
asd1
Bubliny ve vodě = spaliny jdou do vody, nejpravděpodobnější je těsnění pod hlavou, příp. ruplá hlave, ruplý blok a jiné radosti... Těsnění nejlíp Viktor Reinz co tak slyšim okolo...
petrpan
zabublalo to, voda vyskočila nahoru... nebylo kdy bymi hlava rupla k autu se chovám hezky a jak by se k přeplňovanému nafťáku chovat mělo... byla navíc po generálce, jediné co by mohlo být v háji je teda nové těšnění co se dělalo...
asd1
Můžeš se chovat sebelíp, ale stačí vada materiálu/ nekvalitní materiál a je to.. = Ruplou hlavu ani blok vyloučit nemůžeš, i když to těsnění je nejpravděpodobnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.