Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmelení promáčkliny dveří

Od: vozi odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěl bych se z poradit, mám promáčknuté dveře na autě, zkoušel jsem je trochu promáčknout zpátky,ale pořád je tam prohlubeň. Jak moc tmelu je možné dát na dveře?
Je to círka hluboko jeden centimetr,bude to držet?
Je potřeba před tmelením tu barvu obrousit nebo stačí jenom zbrousit lehce smirkem 800?děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Množství tmelu je závislé na velikosti prohlubně, nejen hloubce. 1 cm je na zatmelení moc, vrstva tmelu bývá maximálně do 2 mm. Musel byste tmelit na několikrát. Takhle silná vrstva ale stejně pravděpodobně nebude držet. Není to tak jednoduché, jak se na pohled zdá. Pokud jste to nikdy nedělal, pravděpodobně to nezvládnete.

nevím k´jaký tmel-já měl tmel kde byla možná vrstva do 5mm a když jsem jej vybíral tak v krámu měli i na tlouštky kolem 1cm .Asi 3 druhy tmelů -do 2mm do 5mm a kolem centíku!

petrpan
hodnocení

2x
Dobrý den pokusil bych se prohlubeň co nejvíce minimalizovat za cenu větších nerovností v okolí, které zakreje následný tmel... Poté bych volil tmel zelený má v sobě takovou složku, která tolik nepraská... Pokud jde o dveře vše okolo bych olepil páskou a igelitem poté vše obrousil nějakou 800 následně bych místo odmastit něčím na silikony popř odmastovacem brzd... Místo bych zatmelil a vybrousil do roviny potom plnič a nechal to striknout ale to už je zase na nové téma jak stříkat lak :)

vozi
hodnocení

Dobře,pokud seženu tmel do 10mm, před tím než budu tmelit je to třeba osmirkovat? Stačí osmirkovat lak nebo až na plech? děkuji

Mělo by to být až na plech, ale jak už zde bylo uvedeno, protože to je silná vrstva, časem to stejně praskne, protože okolní prostředí má jinou roztažnost, než tato silná vrstva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]