Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Způsob parkování pozadu

Od: niki13 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den
V autoškole mě instruktor učil (spíš ukazoval) dva způsoby, kterými se dá zaparkovat mezi dvě auta couváním. Akorát nevím kdy a proč vůbec jaký z těchto dvou použít. Budu moc rád za vaše názory, popř. rady Děkuji mockrát

youtu.be/...

youtu.be/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to věc -vkusu, umu, zkušeností,preferencí atd.Osobně na kolmém stání parkuji zadkem-tj couváním na dané místo-hlavně u obchodů ! A jako jestli si nadjedu nebo couvám do pravého úhlu? je mi to jedno .Jen pozn -vždy dle zrcátek.

Jak pak dáváte nákup do kufru? Také teda couvam pokud vím že jdu pro nějakou drobnost, ale vždy mě fascinují lidi co si zacoucaji a pak přivezou plný košík a po jedné věci to pak nosí mezerou mezi auty do kufru

Já? normálně, tedy pokud vedle nenajede debil co se ani popředu netrefí do svého chlívečkua stojí na bílé čáře-pak mám stochutí se tam s vozíkem narvat a odřít mu auto-ono je to totiž o ohleduplnosti a je vidět nejen na těchto parkovištíchjak je mnoho řidičů ohleduplných

!.Ale pro Vaše uklidnění, to je tak jednou za uherský rok-většinou tu síťovku s nákupem nesu od "parkoviště"vozíků v ruce.

hodnocení

1x

V podstatě je to jedno, pokud budete nakupovat, zaparkujte tak, abyste se dostal dobře do kufru. Záleží také na situaci na parkovišti. Někdy je lepší parkovat pozadu, někdy popředu, to musíte odhadnout sám. Já nad tím většinou nepřemýšlím, pouze v případě toho nákupu ano. A jak už zde bylo popsáno, je dobré umět couvat na zrcátka. Z dnešních aut už není tak dobrý výhled, aby to šlo bez nich. Pokud máte čidla, nebude to problém, ale nenaučíte se couvat bez pomoci.

hodnocení

0x

2. způsob jednodušší, více místa, jde lépe vidět do prostoru, kam couváte.

1. způsob zvolit, když to jinak nejde, např. pokud je parkování kolmo k cestě a nemůžete si najet jako v 1. případě, protože byste např. omezila auta v protisměru.

hodnocení

0x

Opravdu nemohu uvěřit, že první způsob vyučuje instruktor autoškoly, respektive, že autoškoly mají obecně takové osnovy. Zastavit a natáčet volant na místě, když to vůbec není nutné, je zhovadilost. No nic.

Pozorujte půl hodiny na parkovišti u obchoďáků, jak lidi couvají (=praktické zkušenosti) a pak zjistíte, že druhý způsob je správně...

lmgify

Základní pohyby s volantem by se měly učit ve Favoritu. Pak by takové blbosti jako točit volantem na místě nikoho ani nenapadly (ono to totiž bez posilovače moc dobře nejde :-D)

petrdanko

Přesně tak , točením na mstě trpí celá předmí náprava . Stačí jen aby se kola začly otáčet a veškeré pnutí je pryč!

lmgify
hodnocení

0x

Oba dva ty způsoby jsou úplně stejné, jen u toho druhého si najel trošku do úhlu, takže při couvání už nemusí vytočit celých 90°, ale jen 45°.

První způsob se použije, když se nedá nadjet do toho přípravného úhlu (málo místa, úzký pruh silnice, auta v protisměru atd.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]