Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Mondeo

Od: jakub1 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, nechal jsem si udělat generálku na motoru v jednom nejmenovaném servisu. S autem jsem ujel cca 1000 km a začalo mi z ničeho nic samo zrychlovat a silně bílé kouřit. V servisu co mi dělali generálku na motoru mi tvrdí že jsem si tam natankovat blbou naftu a zk*rvil si to sám. Tankoval jsem jen jednou(Verva) a stalo se to když jsem tam čtvrtku nádrže, do té doby to jezdilo bez problémů. Můj tip je že odešlo turbo. Měl by někdo jiný, nějaký tip co by s tím mohlo být? Díky
doplněno 05.05.19 00:44: Ford Mondeo 2.2l 2011 129kw

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Naftou to nebude jestli to samo zrychluje múže jit přez turbo do saní olej
Na to si dej velkej pozor múže dojít i destrukci motoru
De o to co ti měli vše generálkovat
Jestli ti měnili i turbo tak si na ně došlápni a trvej na reklamaci opravy

Jj turbo přisává olej a cpe ho do motoru a ten ho spaluje... Viděl jsem to několikrát, ale dva případy stojí za to... Mercedes Vito, se utrhla ojnice a prorazila blok a kamarádova manželka jela s dítětem a najednou to začalo zrychlovat až se jí to samozřejmě vystresované podařilo zastavit... Zpravidla se motor vypne tak, že dojde olej, nebo se stane nějaká mechanická porucha... Třeba se zadře...

U nás se tomu říká, že se motor roztočil do nevidoma...

Ono dneska i kdyby to turbo vyměnili za nové, tak nikdy není jistota že je to OK... Dneska je strach i znových, ba dokonce značkových výrobků a komponentů... Máte lepší zkušenost? Já ne! A pracuji ve strojírenském průmyslu a vidím to denně...

hodnocení

0x
Tomu se říká ekonomická generálka. Řeší se jen problém bez další logické posloupnosti.
Uveďte důvod generálky protože dělat čistě motor bez dalších věcí na periferii (turbo, EGR, vstřiky atd.) je čiré bláznovství.
Můj dojem je takový że generálka byla dobrá ale starý turbo (který mohlo být již dříve zdrojem problémů) tam prostě dali zpět protože ste nechtěl nový nebo jeho repasi, což je základ.
Příště už budete chytřejší a předejdete problémům.

mathew
hodnocení

0x

Proč se dělala generálka? A byla to fakt generálka nebo lití peněz do kanálu? Nejspíš to turbo, ale když jsi dělal generálku tak to můžeš reklamovat. Jeslti je turbo ovšem původní tak to můžeš dělat všechno znovu.

jakub1
hodnocení

Za tu generálku jsem dával 100 a takový věci jako je turbo a výstřiky a turbo tam mají být nové. Proto se snaží uhrát na tu naftu...
Jak mají být nové? Buď jste si je objednal nebo ne.
Zadarmo Vám tam ty věci nedají.
To už hraničí s naivitou.
Dát 100 do auta co ani 100 nestojí.
No nevím...
jakub1994
hodnocení

Nechával jsem je tam dávat nový, a to auto má větší hodnotu než 100. Je to Tinanium S v plný výbavě

hodnocení

0x

Auto reklamovať a ak bola na vine nafta,tak nech to doložia znaleckým protokolom. Zlá nafta tak poškodí vstreky a u tak starého auta by to už dávno diagnostika signalizovala ako poruchu.

hodnocení

0x
Jestli si dal 100 za generálku vubec se snima nebav a tvrdě se dožaduj opravy vozu v rámci reklamace
Ti misto novyho turba dali nakej nepovedenej repas aby si vic vydělali
Naftou todle neni at si nevymejšlej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]