Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení autorádia

Od: kristian* odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
mám dotaz ohledně rušení repro auta. Nainstaloval jsem nové autorádio, staré nezlobilo vůbec, ovšem teď s tím novým se z repro ozývá praskavý zvuk ale pouze při jízdě. Zvuk ovšem negraduje s otáčky motoru ale s rychlostí otáčení se kol. Neměl někdo podobný problém, nebo případně nevíte jak toto vyřešit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Typ, výrobce autorádia...? Zapojení napájení jako původní? Nějaké změny zapojení proti původnímu radiu?

doplněno 05.05.19 11:52: Zkuste se připojit provizorně plus i mínus přímo na akubaterii a dejte výsledek. A raději přes externí pojistku 10A...
kristian*
hodnocení

Rádio je od Pioneeru typ MVH-S300BT. Napájení je přivedeno normálně ze svazku kabelů z auta pouze přes redukci přiloženou k rádiu, jediný rozdíl je to že jsem namontoval subwoofer se zesilovačem. Zkoušel jsem ho o5 odpojit od rádia ale problém trval stále. Ještě mě napadá že ke starému rádiu bylo připojeno několik dalších kabelů které ovšem k novému nikam připojit nešlo.

hodnocení

2x

Setkal jsem se s tím, že u máloznačkového rádia byl slyšet alternátor... Tedy rušení po 12V síti, automobil to byla Škoda Octavia I diesel... Vždy jsem zažíval rušení od zapalování benzínového motoru, tam se pořád řešila filtrace atd. Ale u dieselu? Ale mnoho let jsem se s tím už nesetkal... Možná bych viděl to, že napájení autorádia nemá na vstupu žádnou, nebo slabou filtraci...

Možná bych ještě zkusil zapojit nějaký filtr na vstup 12V rádia... Třeba: soundshop.cz/...

, ale je hromada typů... Pokus?

Předpokládám, že bez motoru na místě je to v pohodě? A s motorem nastartovaným tedy také? Myslí na místě.

Když má vliv pouze otáčení kol?

hodnocení

0x

Rušení od ABS. Ovšem zkušenosti s tím nemám, takže ani nevím, jak odrušit.

Ještě jsem se s rušením od ABS nesetkal, ale vše je poprvé... Že by rušily snímače v kolech? Tomu moc nevěřím... To spíš bude rádio nějaké přecitlivělé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]