Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení zadních světel Zetor 25

Od: jafa® odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Před zimou jsem sundal blatníky a dával je znamýmu na vyvaření a přitom jsem sundával i zadní světla. Před demontáži zadních světel jsem si poctivě kontakty označil a teď když jsem dal blatníky i světla zpět, zapojil vše jak bylo označeno tak světla nesvití. Proto Vás chci poprosit nejlip o fotku odkrytovaného světla aby jsem viděl jak to tam má byt zapojený. Děkuji J.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a máte to dobře ukostřeno?Je tam kabel na kostru?Pokud si pamatuju tak to bylo ukostřeno pouze přes kov.Zkusit ukostřit světlo přímo na baterii

doplněno 04.05.19 22:32:

Nevím jakou máte pětadvacítku a už vůbec né jaké světla ale i kdybyste přehodil dráty tak vám bude např.místo blikru svítit brzda apod.Já to vidím na tu kostru.Ještě schéma:

doplněno 06.05.19 22:09:

Tak jestli jse si jistý že že volný drát je od blinkru tak máte něco špatně.Blinkr patří vlevo nahoru.Do prava nahoru kostra a dole brzda a světlo.Nevím v jakém pořadí ale to lehko přehodíte.Chtělo by to zkoušečku tu pořádně ukostřit a zkoušet

Zapojení zadních světel Zetor 25
hodnocení

no tak to vůbec netuším.. foto zapojení světla by jste asi neměl že?

usky*
Zdravím nemáte takové podobně jednoduché schéma na zapojení u Zetor 6911

usky na ulozto je literatura františek lupomech zetor. Je velice obsáhlá. Klidně kupte i knížku.

fero*
hodnocení

0x

Jak píše @magor,na zapojení těchto světel nepotřbujete žádné foto.Pokud po Vašem zapojení světla nesvítí zkuste

dráty přehodit(na svorkovnici).Když nebude fungovat zkontrolujte pojistky,možná jste si škrtl o kostru při demontáži

svetel a spálila se pojistka.(předpokládám,že AKU je v pořádku).

hodnocení

0x
Zkus sem dát fotku jak to máš zapojený. To není žádná vyšší dívčí.
Jinak, dobrá kostra je základ.

hodnocení

dám sem fotku ale až v pondělí.pojedu do práce tak vyfotím cestou i světla na traktoře

hodnocení

0x
Nejspíš kostra jak jsou světla na novém laku, bud zdrsnit pilnikem a nebo přivést exrtra kostru z jiného místa. Pro vyzkoušení světel není nic jednoduššího než vzit kabel od minus pólu a připojit ho na plech objímky žárovek, jestli se žárovky rozsvítí tak je jasno chybí kostra. Pokud ne chce to hledat merakem postupně, baterka, pojistky, přepínače, světla. Ale na 90% je problem s kostrou. Dělal jsem spojku na crystalu, ve předu jsem udělal lepší svorkovnici na světla než tam byla a přestaly mi fungovat směrovky na blatnikach u tohle se stává díky špatne kostre.
hodnocení

Takhle to mám zapojeny. Ten volny drat je od blinkru, kterej nevim kam zapojit
Zapojení zadních světel Zetor 25 #2

Všechny vodiče stejné barvy. Jediná rada je, všechny odpojit (kromě kostry), pak vzít do ruky zkoušečku, jednotlivé okruhy postupně zapínat a podle toho pak zapojit na patřičné žárovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]