Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 550

Od: sevca odpovědí: 10 změna:
Dobrý den...Koupil jsem pionýra 550 pařez(nepojizdny vrak) se starým tp,20 let byl na půdě v bedně,zjistil jsem že je stále v evidenci vozidel na posledního psaného majitele v tp..Hlavní důvod je že nebyl nikdy za celou dobu pojištěn,mám obavu když ho budu chtit a snad se i podaří přepsat na mou osobu a zároveň zařizovat pojištění,zda nebude nějaká sankce ze strany čkp.Dostal jsem se do fáze zda nevim jestli ho renovovat nebo ne..Děkuji za odpověď,nebo jak mám postupovat...Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jakmile CKP díky "pohybu v registru něco zjistí,tak to asi bude chtít vymáhat za určitou dobu (platnosti tohoto nesmyslu) ,ale po Vás to mohou chtít až od koupě=od doby kdy jste se stal majitel, což asi prokážete jednoznačně kupní smlouvou (tedy pkd máte písemnou!)

sevca
hodnocení

Rozumim...táže když najdu původního majitele,a sepíšu s ním kupní smlouvu,tak vlastě budou chtit peníze po něm ze to neměl pojištěné...ale já jsem solidní a chtěl bych do kupní smlouvy napsat ze veškeré finanční zavasky budu platit ja,aby pan neměl nějaký problém to půjde ne?jakmile to snad přepisu musím na stk i s vrakem?Děkuji
sevca
hodnocení

Aby nechtěli 20 000kč...to by nemělo cenu davat dohromady...Nevím co stim

No právě-aby ten poplatek CKP nebyl vyší než koupit úplně nového luxusního "Harleje"!Nejlpeší by bylo zjisti přímo na CKP či registru?

Nevím ale pak by asi byl nej. řešení udělat veteránskou testaci (všechny díly by měli být originál... ) !?

sevca
hodnocení

Veteranskou testaci a značku nechci...No uvidíme děkuji moc...

xenofob
hodnocení

2x

nevím od koho to kupuješ, zaměř se především na dohledání evidovaného majitele, sepsání stručné kupní smlouvy, pojištění, absolvování evidenčky a do 10 dnů přepis na vlastní osobu...a PAK REKONSTRUUJ.

nevím proč se zajímáš o možné cizí sankce, pokud jsi milosrdný samaritán můžeš zaplatit povinné ručení i za moje motorky:-P mám samé velké těžké krávy nad litr a pojištovny chtějí majlant

U starého pionýra je sankční poplatek cca 4Kč za den, + náklady ČKP ( 500,- Kč)

danys*
hodnocení

0x
Není psaný na tebe tak co řešíš
sevca
hodnocení

Řeším to ze bych chtěl přepsat na mou osobu...

h0042*
hodnocení

0x

Nechceš ho prodat?

sevca
hodnocení

Zatím ne..záleželo by za kolik..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]