Zdravim, koupil jsem si Opla Tigru, prodávájící mi uvedl 3 závady které musím odstranit, aby auto jelo bez potíží, do kupní smlouvy jsme napsaly, že auto kupuji s uvedenými závadami. Dojel jsem domů, auto jsem dal k mechanikovi a ten mi řekl, že auto potřebuje ještě další opravy v hodnotě 10 000Kč, tak jsem zavolal bévalému majiteli a on mi vrátil 8 000 Kč z původní částky, ale do smlouvy dopsal dodatek, že se na auto již nevztahuje záruka a já to podepsal. Jsenže po následné opravě se zjistilo, že je špatný motor, že byl zavařený atd. prostě v neopravitelném stavu. Kdesi jsem se doslechl, že se tomu říká skrytá vada, tak by mě zajímalo, jestli mám nárok na odstoupení od smlouvy? Děkuji za radu
Pokud jste souhlasil s dodatkem, jak sám uvádíte a podepsal jste to tedy, na odvolání nemáte podle mě nárok, ze smlouvy nelze odstoupit.Můžete to dál řešit v občanskosprávním řízení, požadovat další slevu, ale výsledek není nikdy zcela jistý.
bez toho dodatku zcela urcite bez problemu... s dodatkem bych uvazoval o zalobe za podvodne jednani... protoze o tom motoru musel proste vedet, jinak to neni mozne, ale to uz chce pravnika
" Kdo přenechá jinému věc za úplatu, odpovídá za to, že věc v době plnění má vlastnosti výslovně vymíněné nebo obvyklé, že je ji možno použít podle povahy a účelu smlouvy nebo podle toho, co účastníci ujednali, a že věc nemá právní vady."
Záruka, na kterou se Vás snažil prodávající nachytat, se vztahuje na závady, které se vyskytnout až v době po prodeji ne tedy na vady, které byly již v době před prodejem, takže bych se nebál a vadu uplatnil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.