Nejste přihlášen/a.
Dá se nějak odlepit dálniční známka a dá se znova přilepit,bude držet?
Pozor při odlepování, známka je nasekaná tak, aby se při odlepování potrhala. Pokud jí kupuješ s tím, že ji budeš přendavat, nalep jí napřed na průhlednou samolepku (tzv. přenosku) a pak teprve na sklo!
Na známce je spz, legálně prendat nelze, jinak jde opatrně ,,seskrabnout,, ziletkou a prelepit.
Myslím,že někde říkali,že to jde snad fénem nahřát,pak že to jde líp/to vím,že se to nemá,tak když mám rozmlácený sklo,tak ji nebudu přeci vyhazovat/.
Před nalepením nanesu na lepidlo krém na ruce. Ale je to proto, aby šla snadněji vyměnit. Platná je stejně jenom s vyplněnou RZ, takže na přehazování mezi auty zapomeňte.
rv, pokud to umíte, tak to jde. V prosinci si koupím na nový rok, letošní dám synkovi na vánoční návštěvu Prahy.
Milanecukrari, předpokládám, že druhý díl zmíněné známky i známka samotná obsahuje v prosinci RZ jinou, než je RZ na vozidle, což je mimo jiného i při běžné silniční kontrole fatální. Jestli obsahuje správnou RZ, došlo ke zmizíkovaní, gumování, nebo podobné aktivitě a nebo nebyla prvně RZ vyplněna vůbec, vše je špatně a místo tichého stydění se za vydání se na šikmou dráhu podvodníka to ještě hlásíte do světa a poskytujete návod dalším latentním podvodníkům. Co víc, ještě jste nakazil další generaci, která už to možná má předané dál taky.
"...letošní dám synkovi na vánoční návštěvu Prahy..."
...a budu doufat, že ho s tím někde nevyhmátnou. V tom případě by se taková návštěva Prahy docela prodražila .
Podle mě je podvod od státu právě to vyplňování RZ. Jednou jsem si známkou zaplatil užití dálnice a tedy po tuto dobu smím dálnici využívat lhostejno jakým dopravním prostředkem.
Osobní příklad z minulého týdne: Pořídil jsem 10-ti denní známku a zajel do IKEA pro nábytek. Po smontování jsme se se ženou rozhodli, že ještě nějaký kus přikoupíme. Jenže druhý den jsem při výměně kol zjistil, že mám prasklou pružinu. Takže jsem měl dvě možnosti: 1) honit se jako blázen abych stihl péra vyměnit dřív než skončí platnost známky a nebo 2) zaplatit již jednou zaplacené a pořídit známku na druhé auto.
A že bych koupenou známku případně někomu půjčil? Proč ne? Když si pořídím sekačku, tak taky není kupovaná pro konkrétní zahradu.
Mě osobně se líbil nápad, který již kdysi vláda měla a sice dálniční krabičky i pro osobáky. Jenže pak si někdo spočítal, že by na tom stát tolik nevydělal, proto nejsou dodnes.
A navíc nevím,jak to že vůbec něco vybírají a to je i třeba s parkovišti,když toto všechno bylo postaveno komunisty a novodobé garnitury u moci jen ze všeho ždíme prachy.
Anonyme a o ostatní, předpokládáte špatně, obě auta mají na známce správnou značku. To je to umění, jak to udělat, nikoliv řešit, jak to nejde.
------------------
Viktore, je zbytečné sem tahat politiku a komunisty, zvláště když napíšete že: "A navíc nevím,jak to že vůbec něco vybíraj"
Kroutím hlavou nad místními Mirky Dušíny! Jak píše Sollik, je sviňárna od státu, že vám stát dovolí zakoupenou známku použít jen na jedno auto! Místo, abyste uznali, že je to volovina na entou jako výpalné pro ČT nebo ČRo, tak si hrajete na mravokárce! Každý z nás by se měl zasadit o změnu v tomto směru-třeba peticí! Známka má být přenosná nebo mít políčko pro aspoň 2 až 3 RZ! Známku jsem legálně zakoupil, tak státu může být buřt, jestli jedu na dálnici s červeným nebo modrým autem!
Miki,
Zákona se porušují, to víte i Vy. Jen mi, prosím, sdělte, jak jste přišel na to, že smažu starou značku. O tom nepíšu ani písmeno.
Zkuste mi nalézt přesný paragraf, co jsem porušil?
Děkuji.
Milane, používáte stejnou známku a sám píšete, že "obě auta mají na známce správnou značku". Tak buď si tady něco vymýšlíte, nebo jste kouzelník.
Paragraf vám nenajdu, snad vám postačí věta od ministerstva dopravy, která říká "Kupón je nepřenosný a po nalepení jej nelze znovu použít pro jiné vozidlo."
Kupón je nepřenosný a po nalepení jej nelze znovu použít pro jiné vozidlo. Ještě něco? Jedno z pravidel poradny je nedávat rady v rozporu s předpisy. A veřejně se k tomu přiznávat je píííp. Když žeru tak nemlaskám...
Děkuji za poučení od všch mravokárců.
prosím ale o sdělení příslušného paragrafu, o porušení předpisu, nikoliv na text
Dále prosím o sdělení sankce, které hrozí v mém popsaném případě. Aby mohl být udělen trest, musí být přestupek prokázán. Vy to zvládnete, nebo jen mě chcete za radu zkritizovat.
Děkuji kolegové.
No nic, jako rádce jsem vás respektoval, ale teď jste u mě hezky klesl. Chápu, jako sys jste tady prakticky nedotknutelný, takže si sem můžete psát, co chcete, klidně v rozporu s pravidly.
mdcr.cz/... Tak snad je tam vše...,,Aby mohl být udělen trest, musí být přestupek prokázán,,. Mužete to trochu rozvést,,,mám tomu rozumět ve smyslu ,,pokud není zloděj polapen, není zloděj,,?
Nejspíš má na mysli, že není předpis o zákazu zmizíkování nesmazatelné propisky... RZ je vyznačena a dokažte mi že tam někdy bylo něco jiného... Na prokázání by musely být v evidenci čísla známek a RZ. (To začne s nástupem elektronických).
,,dálniční kupón je nepřenosný a po nalepení jej nelze znovu použít pro jiné vozidlo,, tohle už ale hovoří jasněji...citace z M.D.
Citace z nějakého článku MD o dálničních známkách není zákon ani vyhláška, v tom má Milan pravdu. Tím ho neobhajuju
Rum - spíš včera sis koupil flašku těžce předraženého rumu, tak sis dnes ukradl truhou aby to bylo za normální cenu. Zloděj jsi, ale dá se to pochopit. Zločin na tyranu neni zločinem
Jsem rád, že je tolika poctivých a slušných lidí, kteří nepodvádí a jsou "svatí". Snad se dozvím, jaká hrozí sankce za umění odlepit a nalepit známku na jiné auto. Jak velké společenské porušení občanského řádu jsem spáchal. Jsem lump.
,,může být uložena v blokovém řízení pokuta do 5 000 Kč, ve správním řízení až do 100 000 Kč,,. Ale jsou to vaše peníze.
Takhle xxxbává spousta lidí, ale málokdo se tim chlubí veřejně na netu. Švýcara tohle ani nenapadne ani když na jejich známce RZ vypsaná neni. Sankce není tajná, do 5k na místě/ 100k ve správním.
007, prosím o upřesnění, za co může být tato pokuta udělana? Za to, že mám platnou známku s vyznačením SPZetky i na druhém díle? Nebo zač je ta sankce.
(to je za to, že nemáte známku, nebo ne?)
Přelepenim na jiné vozidlo a přepsáním RZ se kupon stává neplatným. ,,dálniční kupón je nepřenosný a po nalepení jej nelze znovu použít pro jiné vozidlo,,,
Milan je v pohodě, přestupek nedělá on, ale mladej co tu odlepenou dostal
Bude to v prováděcím předpise, ale hledat se mi ho nechce...
Kupón je nepřenosný a po nalepení jej nelze znovu použít pro jiné vozidlo. V případě změny registrační značky vozidla se kupón nemění. Po skončení doby platnosti musí být kupón z čelního skla odstraněn.
Sankce: Použití zpoplatněné pozemní komunikace bez platného dvoudílného kupónu může být pokutováno až do výše 5 000 Kč v blokovém řízení a až do výše 100 000 Kč ve správním řízení.
007, konečně nějaký rozbor, ale máte tam jednu důležitou chybu.
Co je neplatného na dvoudílnému kupónu, když je tam řádně vyplněná značka vozidla?
Bohužel na tom rozboru žádnou chybu nevidím. Pokud je kupon řádně vyplněn tak je vše v pořádku, ovšem v okamžiku ,,přelepení kuponu a přepsání spz,, se stává neplatným. Má tahle debata smysl? Sám víte že tomu tak je, jde jen o to že vám to bude hlídka při kontrole obtížně dokazovat, samozřejmě záleží na kvalitě falza.
007, není žádné falzum, a nelze dokázat, že byla na jiném vozidle. Snad mikroskopem, chemickým rozborem, infrapaprskem, nebo já nevím čím, ale běžně nic nepoznáte.
Milane, dálniční známka odlepená z jednoho auta a nalepená na druhé JE NEPLATNÁ. Zda to někdo dokáže nebo ne není podstatné. V obchodě taky kradete, když víte, že se nikdo nedívá?
Jestli nejde poznat falzum běžným pohledem tak falzum není? Tak to mám doma jednu pravou Monu Lisu a dva Rubense...to nemyslíte vážně.
"Kontrola je vyřešena tím stylem, že se kontroluje kamerou, nebo při případné silniční kontrole policista má různé prvky na to, aby si ověřil, jestli je dálniční známka pravá," říká Vomáčka,,. Neplatnost jde zjistit i jinak než chemickým rozborem. Zkoušel jste někdy přelepit Slovinskou či Rakouskou známku? Nelze. Ale to už jsme v této zbytečné debatě jinde.
Jo pane Milane ,dáte synovi .(půjčíte ) CELÉ auto i se známkou! A všichni zde kritizují že podvadíte!
Jinak pokud by se každý řídil pravidel : Kdož jsi bez VINY hoď kamenem Pak by tu nebyl snad ani jeden příspěvek od pohoršený rádců!
diesle, máte pravdu, v jiné debatě o řidičáku je podobné psaní a navádění a nikdo se nepohoršuje. Někteří i zdůrazní, že jako sysel musím být svatý a nikdy nepodvádět, nebo radit jinak, jak využít možnosti a znalostí, nežli si někteří přejí.
Slova využití a zneužití jsou hodně podobná, ale významově jinde.
diesel ,,všichni zde kritizují že podvadíte,, podle vás jde nebo nejde legálně přelepit? Stačí napsat ,,jde,, ale pozor není to košer, to je podle mne správná rada /ale ta už tu několikrát zazněla/ a ne se obhajovat ,,že to stejně nikdo nepozná,,
to.-milancukrar-já sem nechci tahat politiku,ale jen jsem chtěl říct,že dálnice,parkoviště i jiné stavby byly zaplaceny státem a to z daní občanů,kteří poctivě za socializmu pracovali,tudíž by měli být zadarmo a ty co byly postaveny po revoluci,tak placeny mýtem a ne hozeno vše do jednoho pytle,to se týká i bytů, na kterých paraziti vydělali miliardy a kde ty prachy jsou,já je nikde nevidím,že by se do něčeho smysluplného investovali,prostě je všechny rozkradli a to mě nejvíc se-re a proto jsem řekl,že NEVÍM,kdo tohle uzákonil a dovolil,takhle škubat lidi,vždyt se podívejte z čeho všeho se platí daně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.