Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje

Od: viktor® odpovědí: 15 změna:

Měl jsem auto v servise na výměnu oleje,asi za 14 dní jsem tankoval a tak mě napadlo se podívat na měrku oleje a ta mi ukázala,že olej je na spodní rysce,tak jsem zrovna koupil olej a ten 1 l co tam chyběl,dolil,ted se ptám,jestli mě o ten litr okradli,nebo je to v pořádku,že byl nový olej na spodní rysce.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. předpokládám, že jste natankovat někam přijel. Nechal jste olej alespoň pár minut stéct do vany?

2. mohli plnit např. do poloviny rozmezí a po naplnění prostoru pro filtr+něco usazené různě v motoru, pak může být minimum

3. měl jste to zkontrolovat při přebírání ze servisu

danys*
hodnocení

2x
Olej byl rozcakany po jízdě, tak měrka ukazovala méně. Hladina Oleje se měří u vozidla, které je delší dobu v klidu
hodnocení

Tak takovéto odpovědi jsem očekával od chytráků,kdy olej může být ,-rozcákaný,- měřit hned,- atd.ale na to jsem se neptal,na co jsem se ptal jste mě neodpověděl,když nevíte,tak si moudra nechte pro strýčka příhodu a jinak i pro ostatníRÁDCE,ano,dal jsem si kávu a po půl hodině jsem měřil olej,je to dostačující?nebo ještě něco?

007cz
hodnocení

0x

v pořádku to není!

hodnocení

0x
Nehledal bych v tom habaďuru. Já si měním olej sám a taky neliju na max, spíš do spodní poloviny tozsahu.

hodnocení

0x

Z doslechu vím, že olej po výměně hlavně v autorizovaném servisu vždy kontrolovat. Důvod je sud s olejem a pumpou, která méměří objem, mechanik přijde do skladu - výdejny s konví, ukáže papír se zakázkou, na které je automaticky vyplněno potřebné množství, které mechanik následně dostane a když chce něco ušetřit, holt to musí někde "chybět", nebo trochu starého zůstat.

007cz

Nevim co jsi kde slyšel ale hlavně v autorizovanem servise je předpis nalit olej, nastartovat a doplnit po horní rysku, pokud to tak není tak je něco špatně.

asd1

Předpis ano, ale moc se s tim nes...ou. Pokud rovnou nekradou stylem vycucnout dva litry a dolít, vyúčtovat 5 litrů nebo vyúčtovat značkový olej a nalít nejlevnější atd., tak to jen odměří a nalejou. Dobrej frk byl nenápadně si označit filtr a pak si to zkontrolovat, maník docela protáhl ksicht. Sice filtr hezky umyl aby vypadal nově, ale značku nesmáznul.. Metoda kontrolních závad je sviňa ;) To neznamená že všechny servisy oje...jí, ale stává se to.

hodnocení

0x

Doporučuje se MINIMÁLNĚ půl hodiny /30minut/ počkat s vyplým motorem než se kontroluje množství oleje v motoru-dodržel jste to?

asd1
hodnocení

0x

Normální to není. Buď to tam chybělo od výměny (pokud účtovali plnou náplň tak tě o ten litr okradli) nebo motor žere olej, nebo auto nestálo rovně. Čekat půl hodiny je nesmysl, olej z 99% steče dolu do mnuty a pak už se hladina mění minimálně (aspoň zatím u všech aut co jsem potkal to tak bylo)

hodnocení

Takže je to jak jsem si asi myslel,normálně mě okradli,nic se nemění,je to stále stejný,člověk si to zaplatí a zmrd aby měl na pivo,tak mu ukradne litr oleje,asi mají malé platy,co,kolikrát to asi udělá do měsíce a to není jenom o oleji,že,ještě nevymění filtr a člověk aby furt jen kontroloval a nikomu nevěřil,kdoví,jestli si toto dovolí mechanici třeba v německu,je to hnus,nikam jsme se neposunuli,tady i kdyby byly platy jak v německu,tak se stejně bude okrádat,protože je to zažraný v lidech.

asd1
Nejdřív si ověř jestli to opravdu nežere motor nebo to neteče ven... Normálního němce tohle ani nenapadne, ten to udělá přesně tak jak se to má dělat. Českej pepík vymejšlí jak si to ulehčit a nejlíp si i něco přihrát pro sebe (to tu platí obecně pro 90% řemeslníků). A ano musíš jim stát za zadkem a hlídat. Označíš si filtr a hele on tam je pořád. Sundáš nárazník po opravě bouračky a tam holý plechy bez barvy nebo chybí několik šroubů - na co 4 když to drží i na dvou...
007cz

Nevim co máš za auto ale ještě mě napadlo nemáš na merce 3 rysky?

vernon
V Německu je to stejné jako u nás! Podvodníci jsou všude. To jenom zaprdění čecháčci mají pocit, že jinde je tráva zelenější...
Nic takoveho jako poctivý pracovitý němec, neexistuje. Škudlí a jsou líní jako vši...
asd1

Když se podívám na jejich silnice, kvalitu potravin, jak staví baráky, jaký pivo a jak čepujou v hospodě tak ne, není to stejné. Např. v D jsem nikdy nedostal podmírák, většinou je nad míru, v CZ je v nejlepším případě přesně míra.. Vykukové tam jsou taky, ale je jich míň než tu, resp. systém jim tam nedovolí aby se projevili... A němčoury co znám tak líný podvodníčci opravdu nejsou a něco ošidit je fakt ani nenapadne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]